Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: Hrvatski bum e-trgovine - A gdje ste u tome vi?

26. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Jaki domaći i strani ulagači najavljuju velike projekte u području internetskog trgovanja. Agrokor i prije lansiranja ‘hrvatskog Amazona‘ najavljuje unapređenje Konzumove online prodavaonice koja je rebrendirana u Konzum klik.

Na osvajanje Hrvatske pripremaju se i eBay, Mall.cz... Udjel e-trgovina u Hrvatskoj samo je jedan posto, pa se do 2020. očekuje strelovit rast prometa od 40 posto na godinu, piše Matilda Bačelić u novom Lideru.

Pišemo i o taktikama pregovaranja nakon parlamentarnih izbora u Hrvatskoj. Tri koalicije koriste se svim mogućim metodama pregovaranja. Najčešći su kriteriji prema kojima se ravnaju članovi koalicije razmjernost, jednakost i potrebitost. No u hrvatskom slučaju na stolu je ‘sve ili ništa‘, čak i kad se važu premijersku pozicije, tvrdi Gordana Gelenčer.

U temi tjedna bavimo se nekretninama. Preživjeli građevinari spas su našli u turizmu ili u specijalizaciji i gradnji prema sistemu ‘best buy‘. Agenti za nekretnine još ne primjećuju oporavak tržišta, ali uočavaju da na primamljivim lokacijama kvalitetne nekretnine postižu cijenu vrlo blizu onoj prije krize. To su osamljeni otoci, ali, što je još važnije, ti se stanovi najviše kupuju, otkriva Edis Felić.

Možete čitati i o tome kako u Hrvatskoj ima 360 akreditiranih tijela koja se bave kontrolom kvalitete. Međutim, akreditacija samo daje potvrdu da su rezultati pojedinoga kontrolnog tijela ili/i laboratorija pouzdani te da slijede niz pravila. Postupa li se prema tim pravilima, rijetko se provjerava, piše Ksenija Puškarić.

U novom broju Lidera donosimo i detaljan izvještaj s naše konferencije 48 sati. Na susretu gradonačelnika i poduzetnika u Tuheljskim toplicama bilo je tristotinjak sudionika, među kojima stotinjak predstavnika vlasti u lokalnoj upravi.

Jedna od tema kojima se bavimo su i vjetroelektrane gdje je već odavno biznis prepoznao da Hrvatska ima dovoljno vjetra, no to nažalost nije prepoznala i država. Veliki nas investitori zaobilaze zbog relativno male snage projekata i kompliciranog zakonodavstva, pa je tržište podijeljeno između manjih i srednje velikih investitora, od kojih su samo neki domaći.

U bloku iz svijeta možete čitati o posljedicama najnovijeg zaoštravanja između Turske i Rusije, kao i o prestanku izlaženja FHM-a, poznatog muškog časopisa.

15. travanj 2024 21:14