Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: Low cost model - skidajte cijene do kraja!

13. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Danas nema industrije koja nije isproducirala jeftine proizvode i usluge. Globalno tržište sve se više dijeli na premium i low cost segment jer srednja klasa naočigled nestaje, pa svjetske kompanije prilagođavaju ponudu ogoljenoj funkcionalnosti.

Tvrtke su donedavno bile marketinški fokusirane na 14 posto najbogatijeg stanovništva, a veliki potencijal leži u ostatku od 86 posto. O tome treba svaki poduzetnik voditi računa i u Hrvatskoj, pišu Željka Laslavić i Tin Bašić u temi tjedna novog broja Lidera.

U Pazinu se provodi svojevrsni eksperiment gdje građani sudjeluju u donošenju gradskog proračuna. Više od stotinjak prijedloga gradski službenici analizirali su i predstavili na tribinama po mjesnim odborima na kojima su građani izglasovali na što će se potrošiti 300.000 proračunskih kuna, piše Miro Soldić.

Edis Felić piše o autocestama te tvrdi - ako bi se spojili HAC i ARZ, uvele vinjete i radikalno smanjio broj zaposlenih, te reprogramirali dugovi, krediti za autoceste mogli bi se vraćati i bez državne pomoći.

U novom broju Lidera možete čitati i o Finoteki, internetskoj tražilici koja je bez provizije rasprodala stotine tona mandarina, kao i razgovor s Lynne Montgomery, potpredsjednicom Cotrugli Business School, koja ističe kako je nacionalni je interes svake države proizvesti top-menadžere.

Donosimo i mini-prilog o Osiguranjima, a u bloku iz svijeta pišemo o novoj aferi predsjednika Europske komisije Jeana-Claudea Junckera, te o Chipu Berghu koji je 2011. došao na čelo Levi‘sa i konsolidirao posrnulu tvrtku.

24. travanj 2024 06:32