Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: Pitch - Kako u deset minuta pridobiti investitora

03. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Način predstavljanja projekta za koji se prikuplja novac podjednako je važan kao i njegova kvaliteta. Ulagači traže ključne informacije koje treba predstaviti u najkraćem vremenu.

Vještina predstavljanja, odnosno ‘pitchanja’, sve je važniji poslovni alat, ne samo u startupovima nego i u većim tvrtkama koje idu u IPO. Stoga u novom broju Lidera donosimo vodič s koracima potrebnima za savršen ‘pitch’, ali i upozorenje o ključnim pogreškama koje mogu upropastiti financiranje i odličnih projekata, sve iz pera Jasmine Trstenjak i Tina Bašića.

Bankari u zadnje vrijeme postavljaju klijentima pitanja koja nisu nužna za poslovanje. Iako HNB i Agencija za zaštitu podataka tvrde da se od klijenata smiju tražiti samo zakonom propisani podaci, većina banaka postavlja osobna pitanja. I tumače da uskrata odgovora znači ukidanje bankovnog računa. O čemu je riječ otkriva Edis Felić.

Da nas ni svi svjetski financijski policajci ne mogu natjerati na reforme već je dobro poznato. Od svih stranih institucija tutora (u) Hrvatskoj moramo se pomiriti s time da nas eventualno još samo Europska komisija može stjerati u red. Najesen može biti vruće ako nas Komisija stisne, no problem je što ona inzistira na brojkama, ne na sadržaju, piše Gordana Gelenčer.

U novom broju možete čitati i o tvrtki Visor koja proizvodi strojeve za automatsku vizualnu inspekciju proizvoda te je trenutačno jedina tvrtka u regiji koja se bavi tom vrstom posla, kao i razgovor s Robertom Swanom, prvim čovjekom koji je pješice osvojio Južni i Sjeverni pol, a koji je ovih dana sudjelovao na ZŠEM-ovom New Europe Business Forumu u Zagrebu.

U bloku iz svijeta pišemo o tome hoće li lipanj doista donijeti razrješenje epske priče o grčkom dugu, te o Christophu Mülleru, njemačkom stručnjaku za preokrete, koji je nakon Lufthanse sada stigao u posrnuli Malaysia Airlines te namjerava razviti tvrtku gotovo ispočetka.

27. travanj 2024 05:58