Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: Plan za 2015. - Ignoriraj državu i vozi po svom!

02. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Paradoks je doveden do kraja. U šest godina recesije (ni prije nje nije bilo blistavo) realni se sektor polomio ne bi li svoj život ugurao u kakve-takve Vladine projekcije.

Planovi su se redovno prekrajali, čak i više puta na godinu, već prema tome što su im vlasti priredile u kojem razdoblju. (Pre)često i retroaktivno. Od ovogodišnjega Dana velikih planova ‘usklađivanje‘ s državom naziva se: ignorirajte državu, vozite po svome! Ne, nije šala. I nije ludo! Nakon izlaganja prvoga među jednakima, premijera Zorana Milanovića (koji se poduzetnicima povjerio da je i sâm pod velikim stresom), pa i najvažnijega ministra, onoga financijskog, Borisa Lalovca, suština je poruke s Markova trga: snađite se sami!

Kako će se poduzetnivinositi s ovim porukama te što planiraju u idućoj godini, pročitajte u novom broju Lidera.

Hrvatski industrijski dizajn nestao je skupa s hrvatskom industrijom. Danas su dizajnere u industriji zamijenili inženjeri. Lista prizantih svela se na tek nekoliko produkt – dizajnera koji su aktivno prisutni na tržištu. No oni uspijevaju diktirati trendove, osmišljavaju i lansiraju vlastite uspješne proizvode. Možda zato domaće kompanije strahuju od jače suradnje s njima. Više o ovoj temi pročitajte u sutrašnjem izdanju.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ima novog predsjednika, 11. po redu. Zapravo, da odmah ispravimo netočan navod - HUP ima predsjednicu, prvu po redu. I to industrijalku. Prvi put u povijesti HUP-om će iduće dvije godine predsjedati žena - Gordana Deranja, predsjednica Uprave pulskog Tehnomonta i dosadašnja članica Izvršnog odbora HUP-a. Može i ona dignuti HUP nakon Ergovića i Mudrinića, pitanje je na koje odgovor možete potražiti u sutrašnjem tiskanom izdanju Lidera.

U rubrici Poduzetnici potražite priču o zagrebačkoj tvrtki Exteh  koja se specijalizirala u segmentu trgovine električnih proizvoda, iz čega je proizašla proizvodnja vlastitog programa, ali i razvoj inovativnih sustava, a tu je i feljton o Jimmyu Choou te još mnogo toga.

19. travanj 2024 17:43