Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: Posao snova - Hoću 14.000 kuna na mjesec, karijeru i putovanja!

09. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Travopazitelj i stjuardesa u vrhu su poželjnih poslova koji se nude na tržištu rada, ali nikako ne mogu dostići najisplativije svevremenske ‘uhljebe’ – birokratsku sinekuru i politiku, rak-rane svakoga društva kojima se teško staje na kraj.

A kada već sanjamo o najboljem poslu u Hrvatskoj, to je onaj koji će ponajprije omogućiti zaradu i karijeru, zatim putovanja, učenje i nešto malo slave, piše Valentina Starčević u novom broju Lidera.

U temi tjedna Željka Laslavić piše o kontaktnim centima oko kojih se razvila se IT industrija koja je skupo naplaćivala svoja rješenja, pa je ta vrsta korisničke podrške bila rezervirana samo za najbogatije kompanije. No pojava rješenja u oblaku znatno je pojeftinila uslugu. Umjesto dosadašnjih pola milijuna eura, koliko je trebalo ulupati u tehnologiju, danas se malim tvrtkama nudi rješenje u oblaku koje stoji 149 kuna na mjesec po agentu.

Hrvatski je sport leglo kriminalnih radnji pod patronažom političara. Izlazak politike iz njega svi načelno podupiru i to se upravo propisuje zakonskim izmjenama. No ako je to glavni preduvjet za ‘čisti’ sport, onda Hrvatska ima znatno veći problem – s politikom i političarima. O tome kako su bogati klubovi i savezi postali poligon za sumnjive poslove piše Alan Eder.

U novom broju Lidera donosimo i izvještaj s 2. konferencije o izvozu, te pišemo o obitelji Karninčić koji kao vlasnici Trentona stalno šire asortiman prehrambenih proizvoda karakterističnih za dalmatinsko podneblje.

Jedna od tema koje možete čitati je i ona o najboljim poslovnim softverima koji olakšavaju poslovanje. Donosimo 7 veličanstvenih – najpopularnije globalne i lokalne igrače i njihove programe.

U bloku iz svijeta pišemo o političkoj strani krize o Grčkoj, kao i o Philu Knightu, suosnivaču Nikea koji nakon pola stoljeća kani odstupiti s mjesta predsjednika tvrtkina odbora.

18. travanj 2024 21:23