Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: Virtualna stvarnost - poslovna prilika koja dolazi

10. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Za 2016. neki smatraju da će biti godina u kojoj će virtualna stvarnost masovnije ući u kućanstva, drugi u to sumnjaju, ali nema sumnje da ona već ulazi u biznis.

Riječ o tehnologiji koja ima disruptivni potencijal za čitave industrije. Odličan način upotrebe virtualne stvarnosti je kad trebate prodati prostor (hotel, sobu, stan, ured) jer korisnika možete uvesti u svoju ponudu a da ga fizički ne dovodite na lice mjesta, piše Matilda Bačelić u temi tjedna novog broja Lidera.

Pišemo i o prijedlogu hrvatskih izvoznika o selektivnom kreditiranju izvoznih tržišta koji je prešućen u javnosti. Uostalom, i neke komercijalne banke priznaju da to kreditno poticanje izvoza ne mora biti u skladu s njihovim interesima, a o čemu se radi možete pročitati u tekstu Gordane Gelenčer.

Nakon što je premijer Orešković na funkciju CIO-a postavio Jakšu Puljiza Vanja Figenwald piše o tome kako takva pozicija već postoji u Europskoj komisiji. EK-ov predsjednik Juncker za svoga je stalnog koordinatora postavio Nizozemca F. Timmermansa. On je zadužen za fleksibilno organiziranje radnih skupina, ali i štićenje šefa od gomile neperspektivnih i neozbiljnih ideja.

Nakon što se pronijela priča da će se Billa povući iz Hrvatske, analiziramo ima li u tome istine. Dinamiziranje aktivnosti na poticanju prodaje upućuje na to da je Billin menadžment u Hrvatskoj dobio blagoslov svoje centrale da može ‘pumpati‘ gubitke kako bi ostvario rast. Pitanje je radi li se to stoga da bi se Billa u Hrvatskoj što bolje prodala ili da bi se spriječila njezina prodaja, piše Manuela Tašler.

Razgovarali smo i s Davorinom Štetnerom, predsjednikom Hrvatske mreže poslovnih anđela – Crane, koji za Lider otkriva kako se nada da će u studenome u Zagreb dovesti Elona Muska i Richarda Bransona na najveću europsku konferenciju poslovnih anđela i investitora – EBAN Winter Univer- sity 2016.

U bloku iz svijeta pišemo o odnosima Turske i EU-a nakon velikog sastanka o migrantskoj krizi, te o tome kako je Katarski beIN Media Group i službeno preuzeo sto posto dionica Miramaxa, čime se taj holivudski filmski studio pridružio njegovim brojnim brendovima koji se protežu na 24 zemlje.

20. travanj 2024 09:27