Poslovna scena
StoryEditor

Novi direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore

09. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

S 1. siječnjem 2013. godine Gunther Neubert preuzeo je funkciju direktora Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini.

Gunther Neubert rođen je u Duisburgu u Njemačkoj, nakon završenog sveučilišnog studija jezika, ekonomije i kulturnih znanosti u Passau-u, prve poslovne kontakte s Hrvatskom stekao je tijekom svog rada za turističku agenciju Thomas Cook. Nakon višegodišnjeg rada na području poticanja turizma u andskoj regiji, Gunther Neubert je od 2005. do 2012. godine obnašao funkciju direktora Njemačko-Ekvadorijanske industrijske i trgovinske komore u Quito-u.

-Drago mi je što ću imati priliku pratiti naše hrvatske i njemačke članove na uzbudljivom putu Hrvatske u Europsku uniju. Vjerujem da ću svojim dugogodišnjim iskustvom moći doprinijeti unapređenju i proširenju ponude usluga Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore usmjerene na potrebe naših klijenata.-kazao je.

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora (DKIHK) je dio svjetske mreže njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK) sa 120 ureda u 80 zemalja diljem svijeta, a podržava ju Njemačko savezno ministarstvo za gospodarstvo i tehnologiju. U uskoj suradnji s partnerima u Hrvatskoj i Njemačkoj DKIHK se zalaže za promicanje bilateralne gospodarske suradnje. DKIHK danas broji više od 300 članova iz njemačkih i hrvatskih poslovnih krugova kojima je od posebnog interesa razmjena iskustava i informacija.DKIHK prati njemačka i hrvatska poduzeća prilikom stupanja na tržište i upoznavanja uvjetnih okvira poslovanja. Široka ponuda usluga pod brandom DEinternational seže od podrške pri osnivanju društva s ograničenom odgovornošću preko istraživanja o tržištu do pomoći pri traženju zaposlenika te pružanje pravnih informacija.

26. travanj 2024 17:54