Poslovna scena
StoryEditor

Novi jamstveni programi za malo i srednje poduzetništvo

09. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

OTP banka i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije potpisale su sporazum o poslovnoj suradnji s ciljem osiguravanja povoljnih uvjeta financiranja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva kroz pet novih jamstvenih programa.

Radi se o jamstvenim programima „Novi poduzetnici“, „Poljoprivrednici“, „Likvidnost“, „Rast“ i „Inovacije“. Visina jamstava koja će se izdavati ovisi o pojedinom programu te će se kretati do 80 posto iznosa odobrenog kredita odnosno glavnice.

Sporazum o suradnji su potpisali Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke te predsjednik Uprave HAMAG INVEST-a Darko Liović i članovi Uprave HAMAG INVEST-a Goran Becker i Martina Jus.- Sudjelovanje u pokretanju i razvoju malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva već je niz godina jedan od strateških ciljeva naše banke. Brojni izazovi s kojima se malo poduzetništvo suočava, ali i činjenica da je tijekom krize bilo najfleksibilniji segment gospodarstva pokazuje da je ulaganje u njegov rast i razvoj pametna poslovna odluka. Naša dugogodišnja suradnja s HAMAG-om bit će ovim sporazumom nastavljena na naše veliko zadovoljstvo, rekao je prilikom potpisivanja sporazuma predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy.

- Bez privatne inicijative, bez rasta malih i srednjih poduzetnika, bez pokretanja obrtništva, Republika Hrvatska teško može pronaći izlaz iz krize. Pokretanje velikih javnih investicija svakako doprinosi gospodarskoj živosti, međutim, prioritet nam treba biti stvaranje povoljnog ekonomskog okruženja i pozitivne poduzetničke klime, a izdavanje prvoklasnih jamstava HAMAG INVEST-a poslovnim bankama i HBOR-u za kvalitetne projekte svakako jest korak u tom smjeru, istaknuo je predsjednik Uprave HAMAG INVEST-a Darko Liović.

Potpisivanjem ovog sporazuma OTP banka nastavlja raditi na osiguravanju najpotpunije usluge namijenjene malom i srednjem poduzetništvu i obrtništvu. Osim s HAMAG-om, OTP banka nudi i kredite u suradnji s HBOR-om te ministarstvima i jedinicama lokalne samouprave, ali kredite s različitim namjenama, od turističkih i poljoprivrednih, do investicijskih i poduzetničkih kredita za ciljane skupine klijenata, stoji u priopćenju.

09. svibanj 2024 00:46