Poslovna scena
StoryEditor

Novi sjaj hotela Maestral

02. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Hoteli Maestral d. d. hotelski su lanac sa sjedištem u Dubrovniku koji čini pet hotela i jedan paviljon ukupnoga kapaciteta 472 sobe s 931 krevetom: hotel Uvala****, hotel Splendid***, hotel Komodor***, hotel Vis***, hotel Adriatic** i paviljon Adriatica Rooms**.

Veliki rast Svi hoteli smješteni su jedan pored drugog uz more, u zapadnom dijelu Dubrovnika, u uvali Lapad. Udaljeni su 3,5 km od povijesne jezgre te otprilike 25 km od zračne luke Dubrovnik. Hoteli posluju sezonski, od ožujka do studenog. Društvo trenutačno zapošljava 147 stalnih i 34 sezonska radnika.Većinski je dioničar Društva Republika Hrvatska i Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Osnovni tržišni segmenti Društva su alotman, on- line i grupe, čiji se udjel u ukupnim noćenjima svake godine mijenja u korist najprofitabilnijeg online segmenta. U 2014. godini očekuje se ostvarenje od50.1 noćenja online segmenta, što je porast od 35 posto u odnosu na lanjsku godinu.

Spremni za privatizaciju Već dugi niz godina najvažnija tržišta Društva su Velika Britanija, Švedska, Francuska, Norveška, Rusija, Njemačka, Španjolska, Finska, Irska i Italija. Pripreme za sezonu 2015. već su započele. Prema prvim informacijama s glavnih emitivnih tržišta, očekuje se uspješna 2015. godina. Osim već tradicionalnih tr- žišta procjenjuje se porast potražnje na dalekim tržištima - SAD-u, Australiji, Novom Zelandu, Brazilu, Koreji, Japanu..., ali i na do sada premalo zastupljenim tržištima poput Turske i Poljske. Nastavkom provođenja programa restrukturiranja donesenog u 2013. godini stvoreni su uvjeti za budući održivi razvoj Društva i poslovanje s dobiti te je Društvo spremno za privatizaciju i budućega strateškog partnera koji će svojim kapitalnim ulaganjima osigurati rast Društva i destinacije.

Dobri rezultati  Predsjednik Uprave Hotela Maestral d. d. Miho Balija kaže da će to dioničko društvo ovu godinu završiti s rekordnim povećanjem noćenja i bruto prihodom za tri posto većim u odnosu na prošlu godinu. Nažalost, za Društvo nema neto efekta tog povećanja zbog povećanja stope PDV-a iz siječnja ove godine. Ne bude li iznenađenja u fiskalnoj politici, najavljuje Balija, dobar financijski rezultat u 2015.godini sigurno neće izostati.

Poslovanje vrijedno isticanja

Hotel UvalaHotel je jedinstveno djelo splitskog arhitekta Dinka Kovačića, spoj suvremenog, jednostavnog dizajna i tradicionalnog, temperamentnog mediteranskog okruženja.

Hotel SplendidMediteranski vrt u kojem je smješten hotel, prelijepa plaža, pogled na arhipelag Elafita te toplo ozračje čine taj hotel vrlo ugodnim za obiteljski odmor i opuštanje.

Hotel VisSmješten je na morskoj obali i idealan je izbor za one koji vole opuštanje na plaži ili rekreativni odmor s obitelji.

Hotel KomodorJedan je od najstarijih hotela na poluotoku Lapad koji predstavlja primjer stare dubrovačke gradnje u kamenu.

Hotel AdriaticNajčešći je odabir mlađih gostiju, željnih upoznavanja destinacijske zabavne i kulturne ponude.

Adriatica RoomsAdriatica Rooms udaljen je stotinjak metara od popularne dubrovačke plaže. Pristupačnim cijenama smještaja, ponajprije je namijenjen gostima mlađe populacije.

Vremeplov - povijest društva

• 1935. godine sagrađeni su hotel Komodor i Villa Praha• 1999. hotel Komodor je prvi hotel u Hrvatskoj koji je uspostavio i certificirao sustav kvalitete ISO9002: 1994 za područje smještaj i ostale usluge za turiste• 2003. sagrađen novi hotel Uvala s četiri zvjezdice• 2004. otvoren je prvi dubrovački Wellness & SPA centar u hotelu Uvala• 2008. obilježena je 70. obljetnica hotela Splendid• 2013/14. djelomično je obnovljen i registriran paviljon hotela Adriatic kao nova smještajna jedinica pod nazivom Adriatica Rooms

Uprava

Miho Balija, predsjednik Uprave

Mladen Miovič, član Uprave

Sjedište

Hoteli Maestral d.d.Ćira Carića 320000 Dubrovnik

telefon: +385 20 433 600telefaks: +385 20 416 545e - adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Profil tvrtke na hrvatskom i engleskom jeziku možete pročitati u Liderovom posebnom izdanju na 180 stranica ‘500 najboljih

16. travanj 2024 15:17