Poslovna scena
StoryEditor

Novim Kolektivnim ugovorom Ina smanjuje godišnji odmor

29. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Potpisan je novi Kolektivni ugovor za radnike Ine za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2012., javljaju u priopćenju iz te naftne kompanije. Kolektivni ugovor su potpisali Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine te Niko Dalić, član Uprave.

U ime sindikata koji djeluju u Ini ugovor su potpisali Maja Rilović, Sindikat radnika Ine i društava Ine Zagreb – INAŠ, Željko Jurašinović, Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske – EKN te Božo Mikuš, Sindikat naftnog gospodarstva – SING.Ističu da se novim kolektivnim ugovorom zadržavaju sva prava iz postojećeg kolektivnog ugovora uz smanjenje dana godišnjeg odmora. Dodatno je dogovorena jednokratna isplata dodatka na plaću uz regres za ovu godinu te su usuglašene odredbe koje reguliraju participaciju radnika u uspjehu kompanije. Također je dogovoreno uvođenje HAY metode vrednovanja radnih mjesta koja će se do kraja godine uvesti u Inu.

Áldott je tom prilikom istaknuo kako je zadovoljan da je ipak na vrijeme, prije isteka produžene primjene starog ugovora, potpisan novi Kolektivni ugovor.- Naša je odgovornost kao Uprave, osigurati dugoročnu stabilnost tvrtke, a to je moguće samo ako se prilagođavamo, tražimo nova rješenja i ulažemo u našu budućnost. Zato smo kroz pregovore inzistirali na rješenjima koja bi našu tvrtku dugoročno učinili jačom, ali smo isto tako u trenutcima kada dogovor nije bio moguć, izlazili u susret našim socijalnim partnerima pokušavajući doći do kompromisa. Vjerujem da svi možemo biti zadovoljni novim Kolektivnim ugovorom jer smo kroz konstruktivan dijalog postigli dogovor sagledavajući realno sve činjenice i okolnosti u kojima se odvijaju naše poslovne aktivnosti - dodao je Áldott.

25. travanj 2024 15:11