Poslovna scena
StoryEditor

Novim regionalnim programom CNN i N1 kreću na Al Jazeeru

05. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Regionalni informativni program N1 bit će lansiran početkom 2014. godine za preko 15 milijuna gledatelja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. N1 će biti i ekskluzivni partner CNN-a u regiji budući da je sklopljen sporazum o suradnji s tvrtkom Turner Broadcasting System Europe Limited, koja je vlasnik programa CNN International.

Iako se N1 najavljuje kao ‘prvi regionalni informativni program na području bivše Jugoslavije‘, činjenica je kako stiže nakon Al Jazeere Balkan koja svojim programom također pokriva isto područje. N1 i CNN su se očito ozbiljno odlučili uhvatiti u koštac sa konkurencijom budući da će emitirati program iz tri velika informativno-produkcijska centra u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu, kao i iz lokalnih centara smještenih po gradovima čitave regije.

- Suradnja sa CNN-om donosi nam dragocjeno iskustvo u području novinarstva, uredništva i pravljenja programa. N1 će razvijati svoj specifičan sadržaj, baziran na vijestima iz regije, o kojima ćemo izvještavati iz tri glavna grada u isto vrijeme. To će biti vrlo inspirativan zadatak - kaže Brent Sadler, generalni direktor programa, direktor programa za sve tri zemlje i bivši nagrađivani novinar CNN-a.

Sporazum sa CNN-om omogućava programu N1 i da emitira odabrane sadržaje CNN-a, prevedene na lokalne jezike.

Glavni financijski investitor programa N1 je United Group, vodeća “pay TV” platforma u Jugoistočnoj Europi, koja obuhvaća Total TV, najveću satelitsku platformu u regiji, Telemach BiH i Telemach Sloveniju, najveće kablovske operatere u Bosni i Sloveniji, kao i SBB, najvećeg kablovskog operatera u Srbiji.

Program N1 će, kako najavljuju iz ove televizijske kuće, svojim gledateljima pružiti najnovije, točne i neovisne vijesti. CNN će programu N1 pružati konzultantske usluge, vršit će obuku kadrova i operativnu podršku za period do početka emitiranja programa, ali i poslije toga. To uključuje uredničku i tehnološku obuku za kadrove N1 kanala u centrali CNN-a u Atlanti.

26. travanj 2024 22:38