Poslovna scena
StoryEditor

Novo Agencijsko bilo: Gdje su mudre glave reklamne industrije

09. Lipanj 2016.

Tko je zaslužan za domoljubni zanos ovih dana? A tko drugi nego kreativci, zakupci medija, marketinški specijalisti koji su smislili mnoštvo reklama koje prate Europsko nogometno prvenstvo?! Logično, svoje kreativne, financijske i ine potencijale predstavljaju i u Liderovom specijalnom izdanju ‘Agencijsko bilo’.

Uz slikovit prikaz pothvata i izazova reklamne industrije u Hrvata,  ‘Agencijsko bilo’ objavljuje rang-listu stotinu najuspješnijih oglasnih agencija te 14 grupa prema prihodima ostvarenim u 2015.. Slikovito prikazuje i kako su agencije iz najvećih marketinških grupa punile svoje prihode, a i njihove ‘osobne iskaznice’ s važnim im podacima i klijentima. A ima i nekih sitnih iznenađenja na top-listi najvećih.

Mudre glave reklamne industrije trenutačno se bore na natječajima i brane od invazije različitih konkurentata među konzultantima, medijskim i tehnološkim društvima koji nude svoje marketinške usluge. U specijalu se zato analizira kupuju li oglašivači kreativnost u agencijama. I na globalnom tržištu vodi se mrtva utrka između oglašivača i revizora.

Zašto se šire obveze i odgovornost ‘account’ menadžera i kako staviti svaku kunu na pravo u Agencijskom bilu objašnjavaju čelnici uglednih domaćih marketinških agencija. Predstavljaju se i legendarne kampanje koje kao da su došle iz šamanskih rituala, a i genijalne ludosti iz vanjskog oglašavanja kao i paralelnih svjetova – proširene i virtualne stvarsnoti.

Marketinški profesionalci savjetuju i kako ciljati korisnike/potrošače koji su stalno u pokretu, tumači se i moć tzv. osjetilnog oglašavanja te kako svjetski superstarovi, poput pjevačice Tayor Swift, repera Drakea i grupe Radiohead upotrebljavaju marketinške potencijale suvremenih ovisnosti potrošača.

Provocira i priča o bezglavom marketingu i dekapitaciji društvenog sustava. Tko i zašto gubi glavu naveliko se analizira među 76 stranica ‘Agencijskog bila’ koje je na tržištu uz Lider od 10. lipnja (9. lipnja u Zagrebu).

19. travanj 2024 11:07