Poslovna scena
StoryEditor

NTL zadržava dvije trećine radnika Biljemerkanta

15. Ožujak 2013.

Predstavnici Narodnog trgovačkog lanca (NTL) potpisali su danas u Osijeku ugovor o najmu poslovnih prostora i najavili nastavak rada u maloprodajnoj djelatnosti za više od dvije trećine zaposlenika tvrtke Biljemerkant u stečaju, objavljeno je iz NTL-a.

NTL u ovaj projekt ulazi kao najmoprimac 210 prodajnih prostora društva Biljemerkant u stečaju, jednog skladišta te dijela poslovnog prostora upravne zgrade u Osijeku, navode iz NTL-a. Pritom ističu kako to znači da NTL neće biti pravni slijednik društva Biljemerkant, niti ima pravnih osnova to biti, već će samo u istim prostorima nastaviti s maloprodajnom djelatnošću.

Prilikom potpisivanja ugovora o najmu direktor NTL-a Martin Evačić je istaknuo da će se na taj način zadržati više od tisuću radnih mjesta, u što ne ulaze samo zaposlenici društva Biljemerkant, nego i zaposlenici njegovih poslovnih suradnika, kooperanata i dobavljača, stoji u priopćenju NTL-a.

Dodaje se da je Evačić ujedno pozvao i dobavljače da NTL-u u ovom projektu pruže punu potporu te najavilo da "NTL poduzima značajne napore kako bi vrata svih 210 poslovnica otvorili za svoje kupce do Uskrsa".

Grupa NTL okuplja deset hrvatskih trgovačkih društva, zadarski Bakmaz d.o.o., vinkovački Boso d.o.o., zagrebačke lance Dinova - Diona d.o.o. i Gavranovnić d.o.o., čakovečki Metss d.o.o., Pemo d.o.o. iz Dubrovnika, Studenac d.o.o. iz Omiša, Trgostil d.o.o. iz Donje Stubice te tvrtku Trgovina Krk d.o.o. iz Malinske.

Grupa ima više od 1.200 prodajnih mjesta širom Hrvaatske, s više od 250 tisuća četvornih metara prodajne površine, a broj zaposlenih u svim društvima okupljenima u NTL veći je od 8.000. Ukupno ostvaren godišnji prihod u 2012. godini (prema preliminarnim rezultatima) iznosio je gotovo 5,1 milijardi kuna, navode iz NTL-a.

20. travanj 2024 06:54