Poslovna scena
StoryEditor

Obavijest o ovrsi – Da vas Fina ne iznenadi provjerite koju ste adresu prijavili

21. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Želite li kvalitetno manipulirati svojim dugovima prije nego vam sjedne Fina i blokira račun svakako provjerite da li ste naveli dobru adresu.

Naime, ako obavijest o ovrsi dva puta ne stigne na kućnu adresu ili adresu tvrtke navedenu u sudskom ili drugim upisnicima, obavijest ide osam dana na sudsku oglasnu ploču ili se stavlja na zadatak javnom bilježniku, pišemo u novom broju poslovnog tjednika Lider.

Nakon što i tada ne doznate za ovrhu, a vrlo je vjerojatno da i nećete, Fina vam blokira račun. Da vas ne bi dočekalo neugodno iznenađenje i obavijest o blokiranom računu jedan od prijedloga iznesen u Lideru od strane poreznog stručnjaka je da se omogući slanje obavijest elektroničkom poštom što bi se u 21. stoljeću očekivalo pod normalno. Sigurno je da bi poduzetnik radije prijavio svoju e-adresu i prihvatio obvezu da u određenom vremenskim razdobljima pregledava svoj e-pretinac nego da se izlaže rizicima blokade računa.

Spomenuti problem je samo jedan u nizu prigovora na novi Ovršni zakon koji je u primjeni od 15. listopada ove godine. Koje su još neki od problema vezan uz obavijesti o ovrsi pročitajte u novom broju Lidera.

26. travanj 2024 04:58