Poslovna scena
StoryEditor

Obradović Mazal: Brodotrogir ne ide u stečaj

21. Lipanj 2012.

Brodogradilište Brodotrogir neće ići u stečaj, izjavila je sinoć za Dnevnik 3 Tamara Obradović Mazal, zamjenica ministra gospodarstva Radimira Čačića.

Koncept stečaja nije na našem stolu, takva odluka nije donesena i dok god postoje zainteresirani investitori za Brodotrogir, koncept stečaja neće biti na našem stolu. Ukoliko neće biti zainteresiranih, ako i posljednji investitor pokaže manjak interesa, tada će scenarij stečaja biti tema, ali ne danas, i ne u dogledno vrijeme, pojasnila je.

Čelnici sindikata u Brodotrogiru ranije su zatražili od Čačića da se žurno očituje o medijskim najavama mogućeg stečaja brodogradilišta i prenamjenu zemljišta na kojem se ono nalazi u turističke svrhe. Sumnjamo i bojimo se da se medijskim špekulacijama namjerno napada Brodotrogir kako bi se otjeralo zainteresirane brodovlasnike i ostavio Brodotrogir bez posla da se sustav uruši sam od sebe, navode u pismu sindikalni čelnici koji smatraju da se medijski navodima o stečaju Brodotrogira obeshrabruje potencijalne kupce.

18. travanj 2024 15:08