Poslovna scena
StoryEditor

Odgođena Glavna skupština Mirne, čeka se odluka Hanfe

09. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Na jučerašnjoj Sjednici Nadzornog odbora Mirne članovi Nadzornog odbora donijeli su Odluku o odgodi Glavne skupštine zakazane za 14. srpnja 2014. godine.

Glavna skupštine Mirne odgođena je do donošenja odluke Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) vezano za zahtjev Uprave Mirne za pokretanje postupka utvrđivanja nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje društva Mirna d.d. Rovinj.

U zahtjevu koji je 1. srpnja ove godine Mirna uputila HANFI, traži se da se pokrene postupak nadzora te izreknu zakonom propisane mjere u odnosu na obveznike objavljivanja ponude za preuzimanje društva Mirna d.d.

Tek po donošenju ove odluke, može se održati Glavna Skupština i donesene odluke mogu biti zakonski valjane.

„Obveza objavljivanja ponude za preuzimanjem društva Mirna d.d. nastala još 19. siječnja 2009. godine temeljem Sporazuma o elementima transakcije sklopljenog između društva FIMA Grupa d.d (današnjeg Pluris d.d. u stečaju) i FIMA Validus d.d. (danas Validus u stečaju) s društvom Podravka d.d., a kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja, čime su ispunjene sve zakonske pretpostavke za obveznom objavom ponude za preuzimanje, sukladno čl.6 st. 3 ZPDD-a". stoji u priopćenju.

Ista obveza, nastavlja se, nastala je po drugi puta za sve dioničare koji su zajednički djelovali na prošloj održanoj Glavnoj skupštini Mirne, s danom održavanja Glavne skupštine, 5.4 .2013. godine. Tada su u zajedničkom interesu djelovali Pluris d.d. u stečaju, Validus d.d. u stečaju, Fima Alfa d.o.o., Weisbarth i partneri d.o.o., WEIP savjetovanje d.o.o., Weip Perfecutis d.o.o., WEIP Nekretnine d.o.o. i Radovan Pavelić.

- Za sve navedeno postoje pisani dokazi koji su predani i Hanfi kao prilog Zahtjevu za pokretanjem postupka utvrđivanja nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje društva Mirna d.d. - istakao je predsjednik Nadzornog odbora Mirne David Ilijevski.

27. travanj 2024 02:24