Poslovna scena
StoryEditor

Odgođeno ročište za Dioki

20. Kolovoz 2013.

Odgođeno je današnje ročište u predstečajnoj nagodbi za Dioki, na kojem je trebalo glasovati o novom Planu financijskog restrukturiranja te tvrtke, doznaje se iz Diokija.

Nagodbeno vijeće za danas je zakazalo ročište na kojem će se glasovati o novom Planu financijskog restrukturiranja Diokija. Odluka o ročištu donesena je nakon što je Dioki 28. lipnja predao novi Plan financijskog restrukturiranja.

U međuvremenu Zagrebačka burza obustavila je jutros trgovanje dionicom Diokija, dok se ne dozna ishod glasovanja. To je uvjet da se omogući fer i pravično trgovanje, jer se može pretpostaviti da će objavom navedene informacije ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka, navodi se u današnjem rješenju Zagrebačke burze.

Razlog odgode današnjeg ročišta sezona je godišnjih odmora, koja je spriječila vjerovnike da se okupe na današnjem ročištu na Zagrebačkom velesajmu, doznaje Hina.

U Diokiju se nadaju da će iduće ročište biti sazvano u roku od dva tjedna, te podsjećaju da je zadnji rok za predstečajnu nagodbu 13. listopada.

Jučer se dionicom Diokija trgovalo po cijeni od 26,57 kuna, što je 0,67 posto manje nego krajem prošloga tjedna, uz promet od gotovo 86.000 kuna.

24. travanj 2024 08:26