29. svibanj 2012.

Optima Telekom kreće s Tornadom i brojem 074

lider.media
lider.media

Nakon što je H1 Telekom objavio kako kreće s mobilnom telefonijom, još jedan domaći telekom operater predstavlja novu uslugu na hrvatskom tržištu.

Optima Telekom tako će danas lansirati novu uslugu pod nazivom Tornado. Riječ je o mobilnoj aplikaciji sličnoj Skypeu i Viberu, a predbroj će biti 074. Tornado će biti dostupan svim korisnicima mobilnih mreža, bez obzira na operatera. Tornado je usluga koja se zasniva na integraciji Wi-Fi ili 3G mreže i mobilnog uređaja- smartphona s predinstaliranim iOS ili Android operativnim sustavima. Omogućuje, kako kažu u Optima Telekomu, razgovore s korisnicima u fiksnim i mobilnim mrežama širom svijeta po iznimno povoljnim cijenama. Minuta razgovora u međunarodnim mrežama stoji 0,74 kune s PDV-om uz uspostavu poziva od 7,5 lipa.

Cijena mjesečne naknade kreće se od 25 do 61,25 kuna ovisno o količini 074 brojeva koje je korisnik ugovorio. Jedan korisnik pod jednim ugovorom može aktivirati do četiri 074 broja.- Usluga će se i dalje razvijati te uskoro očekujemo mogućnost videocalla, instant messaginga i signalizaciju prisutnosti korisnika na mreži- kažu u OT-u.