Poslovna scena
StoryEditor

Otvoren hotel bez ijedne sobe

20. Lipanj 2015.

Na najatraktivnijem javnom prostoru u Karlovcu, onome uza slap na Korani, otvoren je ovih dana novosagrađeni obiteljski hotel Lana Korana. Hotel je to koji vrijedi tri milijuna eura, koji ima reprezentativne ugostiteljske kapacitete te ‘impresivan‘ plastični zoološki vrt koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ali nema – nijedne sobe.

Objekt je nastao na prostoru nekadašnjega velikog hotela Korana koji je kao ruglo simbolizirao neučinkovitost poslijeratne gradske vlasti, sve dok nije prodan karlovačkom poduzetniku Nikoli Hanželu, vlasniku Lane – Karlovačke tiskare i replike Žitne kuće. Umjesto velike ruine Karlovac je sada dobio objekt za koji Hanžel kaže da je tek prva faza u gradnji hotela. Na pitanje o tome kad će druga faza, odgovorio je u stilu crnogorske serije ‘A ka‘ će, ne zna se‘, važno je da je dozvola za hotel dobivena.

Kako je pak i za što dobivena, misterij je i dalje i za građevinsku struku i širu javnost. Naime, karlovački arhitekti apelirali su na gradsku vlast da radi sprečavanja devastacije jedinstvenog prostora s investitorom dogovori javni natječaj za arhitektonsko rješenje hotela.

– Hotel je namijenjen razvoju turizma u Karlovcu. Zasad u njemu nema soba za iznajmljivanje, to će slijediti u drugoj fazi koja će se provesti kad ekonomska situacija u zemlji bude bolja. Odobrena je gradnja kapaciteta od dvjesto soba, ali bit će ih manje. Bit će preinaka, još nije definirano kojih će sve sadržaja ondje biti – odgovara Hanžel kao da je dobio bjanko građevinsku dozvolu.

19. travanj 2024 11:15