Poslovna scena
StoryEditor

Otvoren PIP-ov pogon vrijedan 30 milijuna eura

23. Siječanj 2013.

Tvrtka PIP otvorila je danas novosagrađeni pogon za proizvodnju meda i drugih pčelinjih proizvoda. Vrpcu je presjekao predsjednik Republike Ivo Josipović nakon čega su brojni uzvanici obišli pogon i prateće objekte na površini 3.300 četvornih metara.

Vrijednost projekta je 30 milijuna eura od čega je 22,5 milijuna eura iz sredstava HBOR-a.Radi se o projektu Farmakol, a predsjednik Josipović je rekao da je ovo lijepa vijest u moru loših koje nas snalaze, obećavši daljnju podršku PIP-ovim projektima. Osnivač tvrtke Ivan Bračić rekao je da PIP ne traži novce od države nego da se stvori povoljno okružje. Zahvalio je ministarstvima poljoprivrede, znanosti, Bicru i Hamagu na podršci, ali je ujedno pomalo zajedljivo napomenuo da ih nisu podržali SAPARD, IPARD niti Ministarstvo poduzetništva kroz svoje projekte Nove tehnologije i Inovacije.

Ovom je događaju prisutvovao i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predstavnici HGK, HUP-a, strukovnih organizacija, a na kraju svečanog govora pogon je posveti lokalni župnik Katoličke crkve koji je zahvalio Bogu zbog ovako uspješne investicije

07. svibanj 2024 12:58