Poslovna scena
StoryEditor

Otvoren prvi LEGO Certified Store u Hrvatskoj

15. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Proteklog vikenda otvoren je prvi LEGO Certified Store u Hrvatskoj na više od 150 kvadratnih metara prostora u Arena Centru u Zagrebu.

LEGO Certified Store u Zagrebu otvorila je tvrtka Bravotel d.o.o., član mađarskog Bravogroup Holdinga, koji je prisutan na tržištima Mađarske, Hrvatske, Slovenije i BIH kroz razne djelatnosti, koja je morala zadovoljiti čitav niz zahtjevnih kriterija.

- Hrvatsko je tržište zaslužilo je originalnu LEGO trgovinu, a mi smo u Bravotelu prepoznali potencijal i potrebu. Prema nekim dostupnim podacima i istraživanjima prošle je godine u Hrvatskoj na igračke potrošeno oko 360 milijuna kuna, a ove se godine očekuje da bi ta brojka mogla narasti i na oko 400 milijuna kuna. Za sad smo zadovoljni interesom koji je pobudilo otvaranje LEGO Certified Storea, a ako se takav interes i nastavi mogli bismo razmisliti i o otvaranju takvih trgovina u drugim gradovima u Hrvatskoj - pojasnio je prilikom otvaranja Gabor Nagy, regionalni direktor Bravogroup Holdinga, grupacije čiji je član i tvrtka Bravotel d.o.o., koja upravlja LEGO trgovinom u Zagrebu.

LEGO Grupa je tvrtka u privatnom vlasništvu, čije se sjedište nalazi u danskom gradiću, Billund. Tvrtka djeluje diljem svijeta te zapošljava blizu 10.000 ljudi, odnosno prisutna je na tržištima igračaka u više od 130 zemalja svijeta. Tvrtka je u potpunom vlasništvu osnivača još od 1932. godine, obitelji Kirk Kristiansen.

Globalni prihodi LEGO Grupe u prvoj polovici 2014. godine porasli su za čak 15 posto. S gledišta regije, dvoznamenkasti rast rezultirao je ostvarenim prometom od 11.504 milijardi danskih kruna u prvoj polovici 2014. godine, u kojoj je ključnu ulogu odigrao veliki uspjeh LEGO Movie proizvoda.

17. travanj 2024 16:07