Poslovna scena
StoryEditor

Otvoren stečaj nad TLM Tvornicom prešanih proizvoda

02. Rujan 2016.

Šibenski TLM - Tvornica prešanih proizvoda (TLM TPP) od danas je u stečaju, odlučeno je u petak na ročištu u šibenskoj ispostavi Trgovačkog suda Zadar.

Tu odluku, istaknuto je na današnjem ročištu, sud je na prijedlog skupine radnika donio kako bi 105 radnika što prije od Agencije za radnička potraživanja dobilo najmanje tri zaostale plaće i dio otpremnina.

Član Uprave TLM TPP-a Zoran Bračić izvijestio je da pogon ne radi od prosinca 2015. godine te da je račun tvrtke 97 dana neprekidno u blokadi uz dug od gotovo 14 milijuna kuna, pri čemu su radnici 15 mjeseci bez plaće, a dvadesetak ih je u Valjaonicu preuzeo slovenski Impol.

Ukupni dug prema radnicima je oko 28 milijuna kuna.

Provjerom popisa pokretnina i nekretnina, koji je Bračić bio dužan predati Trgovačkom sudu, sutkinja je utvrdila kako je jedna nekretnina u međuvremenu prešla u vlasništvo tvrtke Adrial ulaganja

Bračić je kazao kako nema izgleda za pokretanjem proizvodnje te kako je stečaj jedino rješenje.

Sud je odgodio imenovanje stečajnog upravitelja te odmah proglasio stečaj, kako bi radnici što prije ostvarili svoja prava. Ispitno ročište održat će se 24. studenoga, a poslije toga radnicima bi trebale biti isplaćene tri zaostale plaće. Nakon imenovanja stečajnog upravitelja radnici će se moći prijaviti na Zavod za zapošljavanje.

25. travanj 2024 10:56