Poslovna scena
StoryEditor

Otvoren Tevin Centar financijskih aktivnosti u Zagrebu

25. Veljača 2014.

Pliva, članica izraelske Teva grupe, danas je službeno otvorila Centar financijskih aktivnosti Zagreb (Shared Service Center Zagreb , SSC Zagreb) za Tevine europske lokacije. Ovo je prvi takav uslužni centar jedne multinacionalne tvrtke otvoren u Hrvatskoj.

Centar će pružati podršku Tevinom financijskom poslovanju u nizu europskih zemalja, a blisko surađuje s drugim takvim centrima u Miamiju, Tel Avivu i Madridu s ciljem provođenja programa transformacije financija u Tevi. 

- Ponosan sam što je Teva izabrala Zagreb za svoj europski financijski centar. Potvrdili smo da je Zagreb odlična lokacija za ovakve centre - rekao je Tihomir Orešković, predsjednik uprave Plive Hrvatska. Njemačka je prva zemlja u procesu integracije u SSC Zagreb, a u narednom razdoblju će i druge europske lokacije biti postupno prebačene u Zagreb. Centar zapošljava više od stotinu ljudi, a planirano je otvaranje novih radnih mjesta sukladno dinamici razvoja projekta.

Andrea Zanke, viša direktorica Centra financijskih aktivnosti Zagreb, rekla je da su u proteklim mjesecima postignuti svi planirani rezultati te da se Centar pokazao iznimno uspješnim - Kolege s kojima sam surađivala na projektu su stručni i motivirani i zadovolsjtvo mi je voditi ovaj tim profesionalaca - rekla je Zanke.

Prvi je ‘klik‘ u ovom sustavu prigodno napravio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je pritom rekao da su Pliva i Teva primjer ‘kontinurano dobre poslovne priče‘. - Prethodne Plivine investicije, ovaj centar i investicije koje se najavljuju, potvrda su da je farmacija jedna od naših strateških industrijskih grana - rekao je Vrdoljak.

Prvi čovjek Plive najavio je još dvije investicije u ovoj godini, sto milijuna dolara vrijednu tvornicu u Savskom Marofu te investiciju u istraživanje i razvoj.

24. travanj 2024 22:20