Poslovna scena
StoryEditor

Otvorena craft pivovara The Garden Brewery

13. Lipanj 2016.

Rastuća hrvatska scena craft piva bogatija je za još jednu pivovaru, The Garden Brewery.  Riječ je o novom poduzetničkom pothvatu Nicka Colgana, britanskog producenta i osnivača Garden Festivala.

Nova pivovara otvorena je u industrijskoj zoni na zagrebačkom Žitnjaku na 1200 četvornih metara, a u njoj se u budućnosti planira proizvoditi 300 tisuća litara piva godišnje. Za otvorenje su lansirana tri craft piva -  posebno ljetno izdanje Session Ale, Adriatic Pale Ale i Styrian Stout.

Colganova ideja je stvoriti craft pivovaru koja će ujedno biti i pivnica te na proizvodnoj lokaciji nuditi pivo,  hranu za koju je zadužen Submarine BBQ, ture po pivovari i degustacije, uz organizaciju različitih događanja poput Sunday Sessionsa, live i aukustičnih svirki, sajmova hrane, zabava za djecu itd.

Nakon više od desetljeća života u Zadru za vrijeme kojeg je pokrenuo poznati Garden Festival, The Garden Resort u Tisnom, Barbarella’s Discotheque u Pirovcu i zadarskog The Garden Lounge bara, Colgan i njegov tim su odlučili krenuti u novu avanturu u Zagrebu prepoznavši potencijal i trend rasta tržišta craft piva.

27. travanj 2024 00:37