Poslovna scena
StoryEditor

FOTO: Otvorena prva Ikea u Hrvatskoj

21. Kolovoz 2014.

Širokim osmjesima i gromoglasnim pljeskom zaposlenici Ikee pozdravili su jutros u 10 sati 300-tinjak prvih kupaca koji su došli na prvi dan otvorenja švedskog trgovačkog lanca namještajem.

Iako se očekivala puno veća gužva, neke najave su govorile o 10 tisuća posjetitelja prvog dana, malo je vjerojatno da će se danas ta brojka ostvariti. Na otvorenju su prisustvovali predstavnici švedske Ikee koji su s predsjednikom Ivom Josipovićem prerezali vrpcu, a iz Vlade su još došli potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministrica graditeljstva i prostornog uređenje Anka Mrak Taritaš koja je najavila svoj prvi šoping, kupnju posteljine za mjesec dana, kada prođu gužve.

Josipović je rekao da je danas važan dan, s obzirom da se radi o jednoj od većih i važnih investicija u Hrvatskoj te se nada da će hrvatski proizvođači naći svoje mjesto na policama Ikee u Hrvatskoj i drugim zemljama.

Grčić je poručio da će ova Vlada poreznim reformama povećati kupovnu moć za više od milijun Hrvata. Gradnja Ikee započela je prije točno 12 mjeseci, u nju je uloženo 750 milijuna kuna, prostire se na 35 tisuća četvornih metara unutar kojih kupcima na raspolaganju stoji devet i pol tisuća artikala. U Ikei u prvoj godini očekuju oko tri milijuna posjetitelja i prihod od 40-tak milijuna eura.

Osim u Zagrebu, Ikea planira gradnju prodajnih objekata u Ljubljani i Beogradu, a kada pokrije glavne gradove u regiji razmišljat će o drugim mjestima poput Splita i Rijeke. Dragan Skalušević, direktor Ikea Hrvatske naglasio je kako je zadnju trgovinu Ikea otvorila 2005. godine.

24. travanj 2024 19:28