Aktualno Poslovna scena

Otvorene prijave za startup natjecanje PowerUp! pobjednika očekuje 50 tisuća eura

PowerUp!
Avatar

Otvorene su prijave za peto izdanje najvećeg startup natjecanja u srednjoistočnoj Europi PowerUp! Natjecanje organizira InnoEnergy s ciljem pronalaska inovativnih rješenja na području energije, mobilnosti i pametnih tehnologija, a uz unosnu nagradu od 50 tisuća eura, sretni dobitnici će sudjelovati u razvoju poslovanja na globalnoj razini, ali i dobiti priliku pridruživanja InnoEnergyevom poslovnom akceleratoru.

Akceleracijski program Highway (R) koncentriran je na razvoj start-upova i njihovu postupnu prilagodbu na europska tržišta. Sudionici poslovnog akceleratora će primiti podršku u različitim područjima poslovanja; od pravnih savjeta preko dizajna i agilne metodologije uz pristup međunarodnim klijentima i ulaganju od 150 tisuća eura.

Svako izdanje ovog natjecanja privlači sve veći broj sudionika. InnoEnergy je tako 2018. godine zaprimio više od 300 prijava, stoga se očekuje velik interes za ovogodišnje izdanje natjecanja kojemu je rok zaprimanja prijava do 11. ožujka. U posljednje dvije godine prijavljeni projekti osim u opsegu rastu i u kvaliteti. Primjerice broj prijava s gotovim prototipom u 2018. godini drastično se povećao na 120 usporedimo li ih s 28 prototipova s natjecanja 2016. godine. Isto povećanje primjećujemo u rastu prijava s funkcionalnim proizvodom ili uslugom koje su s 19 primjeraka skočile na 93.

„Broj sudionika koji iz godine u godinu raste, zajedno s činjenicom da start-upovi koji se prijavljuju u sve većem broju imaju projekte na naprednom stupnju razvoja, pokazuje sve veću prepoznatljivost i rastući ugled natjecanja. PowerUp! otvara vrata prema razvoju za hrabre inovatore iz središnje i istočne Europe te im omogućuje pristup našoj međunarodnoj mreži poslovnih partnera. Sudionici koji prijavljuju projekte također prepoznaju te prednosti“, ističe Jakub Miler, predsjednik Uprave InnoEnergy za središnju Europu.

Novost u ovogodišnjem izdanju natjecanja je i dodatna nagrada “Clean Air Challenge”  za startup čije rješenje doprinosi smanjenju onečišćenja zraka i emisije štetnih plinova. InnoEnergy je ključni sudionik u inicijativi Clean Air Challenge pokrenutoj u Bruxellesu u listopadu 2018. godine.

Posebno poželjna rješenja odnose se na projekte iz područja energije, mobilnosti, čistog zraka, grijanja te čistih i pametnih tehnologija. Startupovi čije prijave budu prihvaćene bit će pozvani na “bootcamp” radionice vođene od strane priznatih europskih poslovnih mentora. Radionice će pripremiti sudionike za finale na nacionalnoj razini, ali i na veliko finale u kojem će svoje projekte prezentirati.

Komentari