23. studeni 2015.

Ovo je 5 tvrtki koje 10 godina potvrđuju da su izvrsni poslodavci

lider.media
lider.media

Na svečanoj proslavi 10 godina projekta certifikat Poslodavac Partner uručena su posebna priznanja „10 godina Poslodavac Partner“ tvrtkama koje deset godina kontinuirano kroz godišnje certifikacije potvrđuju izvrsnost u ljudskim resursima. Dobitnici posebnog priznanja su Coca-Cola HBC Hrvatska, HBOR, Microsoft, Valamar Riviera i Vipnet.

U 10 godina kroz projekt je certificirano 74 organizacije od kojih je njih 89% zadovoljilo standarde certifikata. Da su nositelji certifikata Poslodavac Partner poslodavci koje su prepoznati od strane posloprimaca pokazuju i rezultati istraživanja provedenog na 514 ispitanika. 99,3% ispitanih posloprimaca izjavljuje da bi preferiralo poslodavca s certifikatom Poslodavac Partner pred onim koji ga nema. Kao glavna dva razloga za preferiranje organizacija koje su nositelji certifikata posloprimci navode stabilnost i uređenost sustava u tim organizacijama te veću mogućnost razvoja karijere.

Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Procese upravljanja ljudskim resursima prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Posebno priznanje je u ime Coca-Cole HBC Hrvatska primila Sanja Jovanović, rukovoditeljica ljudskih potencijala za komercijalne poslove za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te je tom prilikom istaknula: „Počašćeni smo što je Coca-Cola HBC Hrvatska već deset godina nositelj certifikata Poslodavac partner. Rezultat je to naših stalnih nastojanja da unapređujemo poslovanje u skladu s najboljim praksama društveno odgovornoga poslovanja, zadržavajući pritom visoke standarde i kvalitetu u upravljanju ljudskim potencijalima. Certifikat nam je dragocjena vanjska i objektivna potvrda kvalitete našega rada te dodatan poticaj za daljnja nastojanja i predanost u ovome području.“

U ime HBOR-a priznanje je primila Maja Josipovski Jakus, rukovoditeljica Direkcije Ljudski potencijali i zahvalila se na priznanju riječima: „Velika mi je čast preuzeti priznanje Certifikat Poslodavac Partner u ime Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Čestitam našem partneru s kojim HBOR već deset godina izvrsno surađuje u zajedničkom istraživanju i unapređenju procesa upravljanja ljudskim potencijalima. Cilj HBOR-a je da naši zaposlenici budu kvalitetno usavršavani i vođeni, jer samo na taj način Banka može pokazati izvrsnost u svom radu. Kontinuirano certificiranje tijekom deset godina potvrđuje da smo na pravom putu ostvarenja svojeg cilja i da su poslovni procesi kreirani i provođeni prema najvišim standardima struke.“

Nathalie Lerotić Pavlik, HR manager-ica za Adriatic regiju tvrtke Microsoft zahvalila se na priznanju te izjavila: „Naći se u društvu tek nekoliko kompanija koje imaju dugogodišnju tradiciju njegovanja najboljih praksi u ljudskih resursima je velika čast za nas. Microsoft je kompanija koja visoko vrednuje svakog zaposlenika te nudi niz mogućnosti za razvoj i napredovanje i raduje nas da je naš koncept percipiran od strane struke i šire zajednice. U svakom segmentu, pa i u ljudskim resursima, želimo biti pioniri i primjer ostalima, pa tako trenutačno unosimo razne promjene u našoj organizaciji kojima potičemo drukčiji način razmišljanja koji nas izvodi iz zone komfora u zonu rizika što naposljetku dovodi do novih ideja, veće kreativnosti, napretka te tehnoloških i poslovnih inovacija. Ovo vrijedno priznanje pokazuje da smo odabrali pravi razvojni put i da naše aktivnosti imaju učinka te ujedno predstavlja i obvezu da ubuduće budemo još bolji poslodavac partner. Na kraju želim se zahvaliti cijelom Microsoft timu na aktivnoj ulozi u postavljanju i realizaciji našeg koncepta, ali i prihvaćanju promjena u svakodnevnom poslovanju što nas je omogućilo da rastemo kao kompanija i kao pojedinci“.

U ime Valamar Riviere priznanje je primila Gordana Fabris, direktorica Ljudskih resursa te izjavila: „Iznimna mi je čast što u ime Valamara mogu primiti ovo posebno priznanje. Kao dugogodišnji nositelji certifikata Poslodavac Partner, kontinuirano smo rasli u promišljanju i stvaranju kvalitetne strategije ljudskih resursa kroz ulaganja u svoje zaposlenike, motiviranje, nagrađivanje i stručno usavršavanje, te tako postigli da Valamar bude prepoznat kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu. Certifikat Poslodavac Partner je uvijek bio važna potvrda našim dobrim praksama u upravljanju ljudskim potencijalima, a ovo priznanje je dodatna pohvala kvaliteti našeg poslovanja. Ponosni smo što smo dio projekta Certifikata Poslodavac Partner od njegovih samih početaka i stoga koristim ovu priliku da tvrtki Selectio čestitam 10. godišnjicu obilježavanja ovog značajnog projekta koji nas u Valamaru potiče da iz godine u godinu budemo još bolji u svojoj misiji izvrsnosti.“

Direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima u Vipnetu, Martina Bajs, je prilikom primanja priznanja istaknula „Ponosni smo što smo deset godina nositelj Certifikata Poslodavac Partner i što smo se uključili u ovaj projekt od samog početka. Iz godine u godinu nadograđujemo naše prakse upravljanja ljudskim potencijalima s ciljem izgradnje radnog okruženja u kojem naši zaposlenici mogu ostvariti svoj puni potencijal. Certifikat Poslodavac Partner je vrijedna potvrda struke i pokazatelj da smo s razlogom već godinama jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Čestitamo tvrtki Selectio na deset godina uspješnog projekta Certifikat Poslodavac Partner i značajnom doprinosu u promicanju izvrsnosti u praksama upravljanja ljudskim potencijalima.“

Trenutačno su 34 organizacije nositeljice certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie predstavništvo Zagreb, AbbVie predstavništvo Sarajevo, AbbVie predstavništvo Beograd, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA - Industrija nafte, Iskon Internet, JGL, JT International Zagreb, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.