Poslovna scena
StoryEditor

Pacijenti iz Libije liječit će se u Klinici Svjetlost

24. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Zbog ratnih strahota koje onemogućuju normalno funkcioniranje Libije, libijsko Ministarstvo zdravstva iz Misrate potražilo je izvan zemlje zdravstvene ustanove koje bi pacijentima iz Libije omogućile zdravstvenu skrb.

Obišli su nekoliko zemalja, a u Hrvatskoj su u program uključene tri privatne klinike, među kojima je i Klinika Svjetlost Nikice Gabrića. U Svjetlost će tako dolaziti pacijenti koji svoje pravo na zdravstvenu uslugu trenutačno ne mogu ostvariti u svojoj zemlji, a riječ je o pacijentima koji nisu hitni, već imaju degenerativne bolesti oka. Potpisan je ugovor za 70 pacijenata, odnosno zahvata, a nakon njihova liječenja obnovit će se za novi broj pacijenata.- Iako već njegujemo suradnju s inozemnim institucijama, ovime je naš rad dobio pravi međunarodni karakter. Ova suradnja otvara nam vrata i za nove međunarodne poslove, te potvrđuje potencijal koji hrvatsko zdravstvo može ponuditi. Sama Klinika Svjetlost već je napravila svojevrstan regionalni prsten Zagreb – Ljubljana – Split – Sarajevo – Banja Luka, kojim se pozicionirala na tržištu, no taj se prsten sad povećao te obuhvaća i 200 do 300 kilometara šire područje - rekao je ravnatelj Klinike Svjetlost dr. Nikica Gabrić.

Prije samih pacijenata u Kliniku će stizati njihova medicinska dokumentacija, a kada stignu i pacijenti bit će im osiguran prevoditelj te smještaj prema visokim standardima. Klinika će se pobrinuti i za osmišljavanje njihova slobodnog vremena za vrijeme boravka u Zagrebu, budući da će na liječenju provoditi po 10 dana. Pacijenti će se u Zagreb vraćati i na kontrolne preglede. Prvi pacijenti stižu već za dva tjedna, a među njima su većinom djeca i mladi.Gabrić 28. rujna otvara i kliniku u Splitu, što je uz međunarodnu suradnju s Libijom, kako kaže Gabrić, korak naprijed prema snažnijem otvaranju vrata hrvatskih zdravstvenih ustanova stranim pacijentima i klijentima.

05. svibanj 2024 19:21