Poslovna scena
StoryEditor

Patafta optužio Čačića za prijetnje i sukob interesa

10. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Vlasnik T7 VIS-a Davor Patafta, prokurist Zdenko Patafta i članica Uprave Jasmina Prokop Tomić održali su u subotu konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o problematici zbrinjavanja varaždinskog otpada.

- Zbunjuje nas to što je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš u petak isticao da ima rješenje za varaždinski otpad bez obzira na važeće ugovore, odnosno da je sve dogovorio s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode koje će odgoditi inspekcijska rješenja, a nakon toga se ispostavilo da je to samo, nažalost, još jedna od velikih laži gradonačelnika – rekao je na konferenciji Patafta.Istaknuo je i kako je varaždinski gradonačelnik od njih tijekom travnja i svibnja primio desetak ponuda i prijedloga, iako Habuš tvrdi kako od T7VIS-a nije dobio ništa.Optužio je varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša da je ‘potrčko‘ prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića koji mu je još davno zaprijetio da će uništiti taj posao.

- Otvoreno tvrdim da Čačić koristi svoj položaj prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva kako bi uništio posao koji smo sklopili sa Gradom Varaždinom vezano uz zbrinjavanje otpada. To radi iz osvete zato što sam mu svojedobno odbio poslušnost - ističe Patafta.

- Prije nego li smo potpisali taj ugovor s Gradom, početkom 2008. godine, u vrijeme kada je Čačić bio župan Varaždinske županije, pozvao me na sastanak u svoj ured i tražio od mene da vezano uz taj posao konzultiram njegove konzultante. On je naime imao prijedlog da se u Varaždinu izgradi spalionica otpada. Rekao mi je da, ako neću raditi onako kako mi on kaže, da će se osobno pobrinuti da nikad više neću raditi ništa na području Varaždinske županije. Rekao mi je tada da je on kršćanin za kojeg ne vrijedi ‘tko tebe kamenom, ti njega kruhom‘ nego ‘tko tebe kamenom, ti njega sjekirom‘. Tu svoju prijetnju sada sprovodi u djelo - opisao je Patafta navodni sastanak sa Čačićem.

19. travanj 2024 19:17