Aktualno Poslovna scena Preporučeno Preporuka urednika

Pavao Vujnovac na Danu velikih planova: Važno je na vrijeme prepoznati trendove i neprestano učiti

ENNA
Pavao Vujnovac

Tvrtka ENNA ESCO upravo dovršava energetsku obnovu opće bolnice u Varaždinu i  Policijske akademije u Zagrebu, ENNA u vukovarskoj gospodarskoj zoni gradi svoje prvo kogeneracijsko postrojenje za proizvodnju električne energije na biomasu, a sredinom sljedećeg mjeseca tamo će otvoriti i novu poslovnu zgradu PPD-a.

– Posljednjih smo se godina intenzivno pripremali za trading na europskim burzama i za iskorak na nova tržišta. U 2017. godini stigli su prvi značajniji rezultati toga intenzivnog višegodišnjeg rada i značajnog porasta aktivnosti na europskim plinskim burzama i tržištima, ističu iz ENNA grupe.

Prihod holdinga u prošloj godini iznosio je 8,4 milijarde kuna, od čega je dobit iznosila 261 milijun kuna. Velika prekretnica u plinskom businessu, kažu u ENNA-i, dogodila se s otvaranjem plinskog tržišta 2012., što je PPD ‘dočekao spreman, naoružan znanjem i iskustvima susjednog mađarskog tržišta koje su proučavali godinama ranije’. U ovom trenutku izazov je upoznavanje i poslovanje na novim tržištima, izvan Hrvatske.

Liderova ‘okrugla’ deseta konferencija Dan velikih planova koja će se održati u hotelu Westin 26. rujna, i ove će godine okupiti ključne donosioce odluka u hrvatskom gospodarstvu koji će sa sudionicima jednog od najvećih regionalnih poslovnih skupova podijeliti svoja recentna iskustva i očekivanja od bliske budućnosti. Jedan od onih koji će govoriti o planovima za blisku budućnost, kalibrirati očekivanja te komentirati aktualna zbivanja u različitim sektorima gospodarstva i politike bit će i Pavao Vujnovac, vlasnik i predsjednik Uprave holdinga ENNA (Energia Naturalis) koja upravlja s 20-ak društava pod svojim okriljem. Rođeni Osječanin s diplomom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayer, u PPD dolazi 2006., da bi već sljedeće godine počeo stvarati jednu od trenutno najuspješnijih hrvatskih kompanija.

Prijavite se na Dan velikih planova

Kompanija sa sjedištem u Vukovaru posluje u nizu sektora od distribucije i opskrbe prirodnim plinom, preko obnovljivih izvora energije i trgovine naftnim derivatima do informacijske i komunikacijske tehnologije, investicijskih projekata i željezničkog cargo prijevoza, s tim da jezgru čini PPD grupa koja se bavi uvozom, prodajom, opskrbom i distribucijom prirodnog plina. Grupa posluje u  Hrvatskoj, Mađarskoj, Švicarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji, a zapošljava oko 300 ljudi s kontinuiranom tendencijom rasta.

 


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram

 


 

Komentari