Poslovna scena
StoryEditor

Pavel Šercl novi generalni direktor Mondelēz Internationala EAM

11. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Mondelēz International, proizvođač brendova kao što su Milka čokolade i keksi, Oreo keksi, Jacobs kava i Trident gume za žvakanje, u siječnju je najavio promjenu rukovodstva u svojoj poslovnoj jedinici koja obuhvaća tržište Istočnoga Jadrana (Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju).

Počevši od 1. ožujka, generalni direktor poslovne jedinice EAM-a bit će Pavel Šercl, koji na to mjesto dolazi umjesto Phila Dickinsona, a koji je vodio poslove na ovom tržištu duže od 6 godina.

Nakon uspješnog napredovanja u kompaniji Mondelēz International (bivši Kraft Foods), kako na poziciji generalnog direktora ogranaka u Češkoj i Slovačkoj, tako i na brojnim pozicijama na regionalnoj razini, na kojima je imao sve veću i veću odgovornost u području organizacije prodaje u kompaniji, Šercl se ogranku EAM-a pridružuje s jasnom vizijom daljnjeg razvoja.

„Mondelēz International kompanija je koja se razvija i nedvosmisleno shvaća snagu malih i velikih. Tržište Istočnoga Jadrana predstavlja veliku priliku za rast naše kompanije, uz konsolidaciju naše vodeće pozicije u svim kategorijama u kojima sudjelujemo - kaže novi generalni direktor Mondeleza EAM.

Pavel Šercl ima diplomu poslovnih studija (MBA), koju je stekao na Poslovnoj školi Otvorenog sveučilišta u Pragu, a svoju je karijeru započeo 1993. godine u kompaniji Master Foods, zatim se pridružio kompaniji VOG s.r.o. na poziciji regionalnog menadžera prodaje, a prije dolaska u Kraft Foods, 6 godina proveo je na poziciji direktora prodaje u TCHIBO PRAHA spol. s r.o.-u.

05. svibanj 2024 09:28