Poslovna scena
StoryEditor

PBZ isplaćuje dividendu 28. svibnja

29. Ožujak 2013.

Glavna skupština dioničara Privredne banke Zagreb (PBZ) odlučila je danas da će dioničarima biti isplaćena dividenda od 44,40 kuna po dionici, a dividenda će biti isplaćena 28. svibnja, objavljeno je danas iz PBZ-a.

PBZ je putem Zagrebačke burze izvijestio da je danas održana Glavna skupština na kojoj su donesene odluke prema prijedlogu iz poziva za skupštinu dioničara. PBZ je u prošloj godini ostvario neto dobit u iznosu od 845,5 milijuna kuna, a u pozivu za skupštinu bilo je predloženo da se najveći dio te dobiti isplati za dividendu dioničarima, a ostatak u zadržanu dobit.

Za isplatu dividende u bruto iznosu od 44,40 kuna po dionici predviđeno je ukupno 844,05 milijuna kuna, dok bi se 1,51 milijun kuna rasporedio u zadržanu dobit. Iz PBZ-a u obavijesti sa skupštine najavljuju da će dividenda u iznosu od 44,40 kuna po dionici biti isplaćena dana 28. svibnja.

Inače, uz odluku o raspodjeli prošlogodišnje dobiti PBZ-a, glavnoj je skupština odlučivala i o tomu da se zadržana dobit i dobit poslije oporezivanja Međimurske banke, koja je 1. prosinca prošle godine pripojena PBZ-u, rasporedi u zadržanu dobit PBZ-a, a riječ je o gotovo 250 milijuna kuna. Ukupna zadržana dobit Privredne banke Zagreb iznosi 7,18 milijardi kuna, naveli su iz PBZ-a u objavi o sazivu i prijedlogu odluka za današnju skupštinu.

20. travanj 2024 13:42