Poslovna scena
StoryEditor

PBZ-u zajam EIB-a od 40 milijuna eura za poduzetničke projekte

23. Studeni 2016.

Europska investicijska banka (EIB) odobrila je Privrednoj banci Zagreb (PBZ) zajam od 40 milijuna eura, sa svrhom sufinanciranja projekata malog i srednjeg poduzetništva i srednje kapitaliziranih poduzeća, izvijestili su u srijedu iz EIB-a.

Taj je zajam u skladu s EIB-ovim usmjerenjem na olakšavanje pristupa europskom malom i srednjem poduzetništvu povoljnijem financiranju njihovih aktivnosti.

U ostvarivanju tog prioriteta EIB surađuje s drugim financijskim institucijama, poput PBZ-a, koje poznaju lokalno tržište te imaju među klijentima imaju upravo i male i srednje poduzetnike te srednje kapitaliziranih poduzeća, navode iz EIB-a.

aj je zajam u skladu s EIB-ovim usmjerenjem na olakšavanje pristupa europskom malom i srednjem poduzetništvu povoljnijem financiranju njihovih aktivnosti.

EIB-ov direktor zadužen za operacije u Hrvatskoj Miguel Morgada kazao je da je PBZ dugogodišnji partner EIB-a u Hrvatskoj, s kojim ta financijska institucija nastavlja suradnju na osiguravanju dugoročnog financiranja za male i srednje poduzetništvo te srednje kapitalizirane tvrtke, koje čine kralježnicu hrvatskog gospodarstva te značajno doprinose otvaranju novih radnih mjesta, rastu i inovacijama kroz ulaganja u kapital.

Član Uprave PBZ-a Ivan Gerovac, pak, istaknuo je da ta banka godinama aktivno radi na uspostavi i podršci brojnim programima usmjerenima ka daljnjem razvoju poduzetništva, čime značajno doprinosi rastu i razvoju hrvatskog sektora malog i srednjeg poduzetništva, a što je dodatno naglašeno i najnovijim zajmom EIB-a od 40 milijuna eura.

Do sada je EIB odobrio PBZ-u zajmove u ukupnoj vrijednosti od 96 milijuna eura. Iz EIB-a ističu da su sva ta sredstva uspješno alocirana za podršku hrvatskom poduzetništvu i jedinicama lokalne uprave i samouprave.

18. travanj 2024 19:46