Poslovna scena
StoryEditor

Peradarska cjepiva Generin su adut za osvajanje novih tržišta

28. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Jedna kompanija za jedno zdravlje. Slogan Genera grupe, bivše Veterine, danas u većinskom vlasništvu poznatog odvjetnika Marijana Hanžekovića, najbolje opisuje čime se bavi kompanija: očuvanjem zdravlja životinja, ljudi i bilja. Najviše prihoda donosi veterina (42 posto), a najmanje humani lijekovi.

U 2012. njezini su prihodi rasli sedam posto, na 183 milijuna kuna, a najveći razlog za sreću bio je rast izvoza od 31 posto. O novim planovima u razgovarali smo s predsjednikom Uprave Markom Smetiškom koji je kormilo Genere d.d. preuzeo prije dvije godine.

On kaže kako tržišta namjeravaju osvojiti veterinarsko-medicinskim proizvodima, ponajviše za peradarsku industriju.Napominje kako im je dosad nedostajala cjelovita registracijska dokumentacija usklađena sa zahtjevima EU. U Generi su svjesni da ne mogu sami osvojiti sva tržišta, posebice EU, stoga sad traže distributere i partnere. Peradarska cjepiva jedan su od ključnih generatora Generina rasta u sljedećih nekoliko godina. Do kraja godine, kako kažu, potpisat će distribucijske i zastupničke ugovore za većinu zemalja EU.

20. travanj 2024 12:46