Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Peruško nakon sastanka u Vladi: Svi ključni elementi nagodbe su dogovoreni

Foto: Ratko Mavar/Lider

Proces usuglašavanja osnovnih elemenata nagodbe s vjerovnicima Agrokora je gotov, izjavio je premijer Andrej Plenković po završetku sastanka s izvanrednim povjerenikom Fabrisom Peruškom i njegovom zamjenicom Irenom Weber te predstavnicima Privremenog vjerovničkog vijeća.

“Potvrdili smo dobru vijest. Spriječena je financijska kriza koja bi se osjetila u cijelom gospodarstvu, zahvaljujući Zakonu, radu izvanredne uprave i svih sudionika u ovom procesu”, kazao je Plenković te dodao da su i predsjednici susjednih država zadovoljni što se hrvatski problem nije prelio i na njihove ekonomije.

“Bilo je onih koji su bili protiv. Sporazum otvara put pravnom oblikovanju i konačnoj nagodbi. Treba ponoviti da su vjerovnici bili najvažniji sudionici cijelog procesa i da sve nije palo na teret poreznih obveznika. Kompanija je danas stabilizirana”, istaknula je ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Peruško je, pak, kazao kako su svi ključni elementi nagodbe dogovoreni, a postignut je i poseban dogovor s dobavljačima i najavio briefing za medije u Agrokoru, gdje će izvijestiti novinare o detaljima nagodbe.

Komentari