Poslovna scena
StoryEditor

Pevec na Jankomiru otvorio dosad najveći prodajni centar

26. Veljača 2015.

Trgovački lanac Pevec otvorio je u četvrtak u zagrebačkom naselju Jankomir svoj najveći prodajni centar, površine 15,2 tisuće četvornih metara, u kojem je zaposleno 98 radnika.

Centar je, uz nazočnost više od 350 dobavljača i poslovnih partnera tvrtke, otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, koja je tom prilikom istaknula kako Grad Zagreb podupire svaki iskorak u gospodarstvu, odnosno poduzetništvu kojim se potiče daljnji rast i razvoj te otvaraju radna mjesta.

"Uloga grada je osigurati uvjete kako bi se svaka takva inicijativa mogla ostvariti te kako bi Zagreb bio grad u kojem se želi ulagati. Tvrtka Pevec otvaranjem radnih mjesta i prodajnih centara doprinosi razvoju Grada Zagreba jer kako je najavljeno uskoro u Zagrebu otvaraju svoju petu trgovinu", kazala je Švaljek.

Predsjednik Uprave Peveca Darko Šket podsjetio je da je ta tvrtka tijekom lanjskog prosinca zaposlila 85 novih djelatnika, a u 2015. godini posao će u Pevecu dobiti njih još 92. Pevec, naime, idući mjesec otvara svoj prvi prodajni centar u Dubrovniku, a u kasno proljeće peti centar u Zagrebu, na Črnomercu.

"Ostvarujemo ciljeve koje smo si zadali, a pred nama je još puno izazova. Nasreću, prepoznali smo slabosti i iskoristili trenutak na tržištu koji je zahtijevao od nas veće napore ali i efikasnost pa u vrijeme nimalo lagane gospodarske situacije rastemo i stvaramo temelje za dugoročno razdoblje", naglasio je Šket.

Dodao je kako su u tijeku pregovori oko otvaranja još jednog poslovnog centra te da se u poslovnom uzletu najviše pokazao učinkovitim angažman zaposlenika, koji u kratkim rokovima mogu odraditi organizacijski iznimno zahtjevne poslove.

19. travanj 2024 14:30