Poslovna scena
StoryEditor

PharmaS postao partner farmaceutske izvrsnosti Hrvatskog farmaceutskog društva

12. Srpanj 2016.

Farmaceutska tvrtka PharmaS prva je u Hrvatskoj postala partner farmaceutske izvrsnosti Hrvatskog farmaceutskog društva, službeno je priopćeno predstavnicima medija danas u Zagrebu. ’PHARMA HFD - Partner farmaceutske izvrsnosti Hrvatskog farmaceutskog društva’ jest projekt koji je prošle godine pokrenut na inicijativu HFD-a kao temeljne farmaceutske udruge, a njime se žele podržati sve tvrtke koje se bave farmaceutskom djelatnošću i koje slijede stroge kriterije i visoke standarde farmaceutske izvrsnosti na svim razinama.

Kako ovo priznanje zaista mnogo znači za PharmaS , tvrtku koja izvozi u 10 zemalja svijeta (među kojima su osim država istočne Europe još i Poljska i Singapur) potvrdio je i Jerko Jakšić, predsjednik Uprave tvrtke.

- Priznanje kvalitete domaćeg tržišta osnova je na kojoj možemo uspješno graditi svoju izvoznu strategiju. Samo djelovati na domaćem tržištu nije nam isplativo – poručio je Jakšić.

- Uvjereni smo kako će ovaj projekt i priznanje biti dodatna vrijednost za PharmaS kao i za sve buduće partnere – dodala je Anita Galić, voditeljica  spomenutog projekta i stručna suradnica u HFD-u.

PharmaS se planira širiti i u Mađarsku, te u Izrael dok HFD razmatra nove farmaceutske tvrtke koje bi u budućnosti  mogle zavrijediti status njihova partnera farmaceutske izvrsnosti.

Jakšić kao i Galić dotakli su se i mogućeg liberalizacije tržišta , bez receptnih lijekova, kao i Nakićevom planu o "ljekarni na svakih 300 metara". Njihov zaključak je isti ’bez razgovora sa strukom nije preporučljivo ići u provođenje takvih ideja.

18. travanj 2024 20:50