Poslovna scena
StoryEditor

PIP dobio uporabnu dozvolu za tvornicu u Pisarovini

05. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

PIP, tvrtka specijalizirana za pčelarstvo i najstariji privatni proizvođač pčelinjih proizvoda u Hrvatskoj, priopćila je da je za tvornicu u Pisarovini dobivena uporabna dozvola.

Uporabna dozvola odnosi se na novi poslovno proizvodni i skladišni objekt za obradu pčelinjih proizvoda i proizvoda na njihovoj osnovi najmodernijeg u svojoj kategoriji u regiji. Pogon ima ukupno 3100 metara četvornih, a kod gradnje su se primjenjivali najnoviji standardi zaštite okoliša, korištenja energije, uvjeta rada i primjene najmodernijih tehnoloških rješenja. Kapacitet tvornice je 2 tisuće tona, oko 90 različitih proizvoda godišnje u jednoj smjeni odnosno 3 tisuće tona u dvosmjenskom radu. Objekt je projektiran i građen da se njegovi dijelovi mogu prilagoditi potrebama, a dio skladišnog prostora može poslužiti za proizvodne potrebe.

Proizvodnja u novoj PIP-ovoj tvornici bit će na visokoj tehnološkoj razini. U proizvodnji će se provoditi tehnološka sljedivost, norme ISO 9001 i ISO 22000 (HACCP), primijeniti će se i novi tehnološki procesi, a u radu će biti bolja tehnološka disciplina i veći proizvodni učinak. Nova tvornica PIP-u će omogućiti brži razvoj novih proizvoda, podizanje razine konkurentnosti, jače pozicioniranje u segmentu ‘između prehrane i farmaceutike‘ te brži razvoj hrvatskog pčelarstva. Također bi dosadašnji izvoz od preko 30 posto trebao porasti, navodi se u priopćenju.

20. travanj 2024 02:45