Poslovna scena
StoryEditor

Pliva prošla nadzor američke Agencije za hranu i lijekove

15. Listopad 2012.

Pliva je uspješno prošla inspekcijski nadzor američke Agencije za hranu i lijekove (FDA), priopćeno je iz Plive. Inspektori FDA-a boravili su u Plivi tijekom kolovoza.

Inspekcija je obuhvatila proizvodne procese Plivinih pogona u Zagrebu i Savskom Marofu. Osnovni zadatak inspekcije bio je ustanoviti jesu li proizvodi koji se tamo proizvode potpuno usklađeni s najzahtjevnijim svjetskim standardima i dobrom proizvođačkom praksom. FDA je poznat po rigoroznim regulatornim zahtjevima i kontrolama pri proizvodnji aktivnih farmaceutskih sirovina i lijekova za američko tržište, a njegov nadzor u Plivi završio je bez ijednog odstupanja, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako je Pliva jedini proizvođač aktivnih farmaceutskih sirovina i lijekova u Hrvatskoj koji ima odobrenje FDA-a, a redovito je inspicirana od 1965. godine više od dvadeset puta. Ovogodišnja inspekcija završena je bez ijedne primjedbe kako u proizvodnji aktivnih farmaceutskih sirovina tako i u proizvodnji gotovih lijekova. Osim FDA-a, Plivine proizvodne procese redovito nadziru i inspekcije drugih regulatornih agencija poput europske (EMA), japanske (PMDA), korejske (KFDA) i hrvatske (HALMED).

23. travanj 2024 16:40