Poslovna scena
StoryEditor

Podravka i Uniline u lovu na kupce u Rusiji i Kini

21. Studeni 2012.

Podravka i Uniline imaju potrebu za rastom, a to je moguće postići na inozemnim tržištima ponajviše u Srednjoj Europi i Rusiji, rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke na potpisivanju ugovora o poslovnoj suradnji s jednom od vodećih turističkih agencije Uniline-om.

Cilj je, dodao je Mršić, izvoziti više domaćih prehrambenih proizvoda i turističkih aranžmana kao i dovesti što više stranih turista u Hrvatsku kojima se potom opet mogu prodavati domaći proizvodi.Značaj ove suradnje leži u potencijalnim sinergijskim učincima, a zajedničkim djelovanjem kroz vlastite kanale artneri nastojati proširiti ponudu, ali i značajno povećati rezultate prodaje, ponajprije na tržištima Rusije, Mađarske, Poljske, Kine i drugih. 

Koristeći raspoložive resurse, oba će sudionika suradnje nastojati putem marketinških i prodajnih aktivnosti plasirati proizvode te iste u velikoj mjeri etablirati i pozicionirati diljem navedenih međunarodnih tržišta. Ovakva će suradnja zasigurno dovesti do značajnog pomaka u kontekstu brandiranja i pozicioniranja Podravkinih proizvoda, ali i Unilineovih produkata na razini receptivnog poslovanja. Time će direktnu korist u cjelini imati domaći turizam, domaća prehrambena industrija, ali i cjelokupno domaće gospodarstvo.

- Za nas postoji ogroman potencijal rasta na tržištima Srednje Europe i Rusije, a vjerujem da to vrijedi i za hrvatski turizam - rekao je Mršić. Boris Žgomba, predsjednik Uprave Unilinea, je istaknuo kako je pravo vrijeme da se zajedničkim djelovanjem jakih tržišnih igrača pokuša napraviti pomak i iskorak u poslovanju s ciljem revitalizacije domaćeg gospodarstva. -Kroz razgovore s predstavnicima Podravke, zaključili smo kako su operacije obiju kompanija u značajnoj mjeri bazirane na više manje istim tržištima. Zasigurno ćemo zajednički, koristeći resurse i „know how“ obiju strana, imati značajnu prednost i mogućnost ostvariti ciljeve kojima ćemo doprinijeti poboljšanju rezultata, ali i napretku poslovanja unutar prehrambene i turističke industrije. Naša je velika čast i zadovoljstvo što smo u Podravci dobili partnera s kojim ćemo u budućnosti ostvariti velike stvari - istaknuo je Žgomba.

Prvi aspekt suradnje se odnosi na zajednički nastup i kopromociju na inozemnim tržištima, a drugi na domaće tržište, odnosno zajednički pristup HoReC kanalu.

02. svibanj 2024 19:03