Poslovna scena
StoryEditor

Podravka napušta pekarski posao

28. Ožujak 2014.

U prehambenoj kompaniji Podravka 1. travnja prestaje s proizvodnjom pekarski sektor, potvrđeno je iz Uprave koprivničke tvrtke.

Od 45-ero zaposlenika njih 12-ero (svi iz proizvodnje) prihvatili su ponudu poslodavca za stimulativnim otpremninama od 5000 kuna neto po godini staža te će s 31. ožujkom napustiti Podravku. Ostali zaposlenici odlučili su potpisati nove ugovore te će biti preraspoređeni na druga radna mjesta u proizvodnji.

O prekidu proizvodnje nagađalo se već nekoliko godina, no iako su Podravkina uprava i Nadzorni odbor toj branši davali priliku bilo je očito kako s poslovne strane to više nema smisla.

"Ne možemo si dopustiti da jedan segment, koji donosi korist kompaniji, financira neki drugi segment poput pekare koji u svakom slučaju ne donosi korist. Želimo li biti uspješni na tržištu moramo biti jednako uspješni, ili čak uspješniji od naših konkurenata", odgovorio je predsjednik Podravkine uprave Zvonimir Mršić još prošle godine na pitanje o gašenju pekarskog sektora.

Paralelno s gašenjem pekarskog dijela u tijeku je i proces izdvajanja sektora pića koji je također opterećivao poslovanje Podravke. Međutim, zasad još nema konkretnijih ponuda investitora ili strateških partnera za brandove poput Studene, Studenca i dr.

27. travanj 2024 13:29