Poslovna scena
StoryEditor

Podravka razmišlja o preuzimanjima u Srbiji

19. Rujan 2012.

Srbija je vrlo značajno tržište za kompaniju Podravka i razmišljamo o nekoliko potencijalnih partnera za suradnju ili preuzimanje, izjavio je u srijedu u Beogradu predsjednik Upravnog odbora Podravke Zvonimir Mršić.

Mršić, koji sudjeluje u radu Foruma menadžera jugoistočne Europe, novinarima u Privrednoj komori Srbije nije otkrio o kojim tvrtkama iz Srbije je riječ kao potencijalnim partnerima Podravke.

Kako je istaknuo, Podravka u Srbiji ima veliki problem u poslovanju s nestabilnim tečajem dinara, jer prihodi od prodaje u dinarima rastu, ali ih inflacija pojede i ‘kada se to pretvori u eure onda ste u gubitku‘.

Ukazao je na veliki značaj gospodarske suradnje i integracije među zemljama regije jugoistočne Europe, istaknuvši kako je to jedan od načina da se izađe iz gospodarske krize.

- Ono što naše vlade mogu učiniti jest da potaknu suradnju unutar regije, da svaka zemlja više izvozi u drugu, poručio je Mršić. Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Kemal Kozarić također smatra da sve zemlje jugoistočne Europe moraju raditi zajedno i zajednički naći izlaz iz krize.

Prema njegovim riječima, otvara se nova stranica suradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine, što je potvrđeno i nedavnom posjetom srpskog premijera Ivice Dačića toj državi. Kozarić je naglasio da su Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska tri najznačajnija partnera u regiji.

26. travanj 2024 06:27