Poslovna scena
StoryEditor

Podravkina pića ne žele ni Todorić, ni Tedeschi, ni Šimić

24. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Nitko od velikih igrača na domaćem tržištu nije zainteresiran za Podravkina pića, piše Poslovni.hr.

Nakon što su Uprava i nadzornici koprivničke prehrambene tvrtke poslije analize poslovnih rezultata zaključili da taj segment (uz pekarstvo i zamrznuti asortiman) nije profitabilan Studenac, Studena i sokovi Lero do kraja ove godine otići će iz Podravkina portfelja. 

U srpnju će prema najavama objaviti natječaj kojim će pokušati pronaći novog vlasnika, no kako piše Poslovni.hr, pronalazak kupca bit će teška misija. 

 Prvi čovjek Podravke Zvonimir Mršić pri samoj objavi vijesti o namjeri prodaje segmenta pića odmah je opovrgnuo nagađanja da s koncernom Agrokor Ivice Todorića, odnosno Jamnicom, već razgovaraju o modelu preuzimanja Studene i Studenca, odnosno Lera. Isti odgovor Poslovni je dobio i u Agrokoru. Na izravan upit zanima li ih ova akvizicija ustvrdili su da s Podravkom neće trgovati. Ni drugi veliki lokalni konkurent iz grupacije vode i sokova, Atlantic grupa Emila Tedeschija, nije zainteresirana. 

- Trenutačno ne razmišljamo o novim akvizicijama u ovom segmentu - odgovorili su s te adrese na upit zanima li možda njih Podravkin segment pića. Ni u Coca-Coli nisu zainteresirani ‘premda neprestano procjenjuju mogućnosti koje mogu pridonijeti održivom rastu poslovanja kompanije i vlastitih robnih marki‘. Ako se takve mogućnosti jave u budućnosti, bit će spremni uzeti ih u obzir, kažu u Coca Coli ističući da ‘trenutačno ne razmatraju akvicije na hrvatskom tržištu‘.

19. travanj 2024 18:48