Poslovna scena
StoryEditor

Poduzetnice dobile platformu za unapređenje poslovnih aktivnosti, povezivanje i edukaciju

01. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Prvi Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr, jedinstveni poslovni poduhvat u ovom dijelu Europe i start up, počeo je s radom prvog siječnja 2016. godine.

Centar je digitalna platforma za promociju i unapređivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, te ima za cilj potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija, ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu, te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru.

Ovo je ostvarenje želje i aktivnosti brojnih poduzetnica za osiguravanjem krovne platforme koja će poboljšati stanje na tržištu rada i kapitala u korist žena poduzetnica. Iako u porastu, žensko poduzetništvo do danas nije dobilo ozbiljnije priznanje za svoj obol ukupnom hrvatskom gospodarstvu i napretku. Mjerodavne institucije zaobilaze ovu rodnu podjelu, a prečesto žene ostaju zaboravljene ne samo na svom početku nego i na uzlaznom putu razvoja i ostvarenja poslovne ideje.

- Upravo zbog tog očitog zapostavljanja žena poduzetnica, rodila se ideja o pokretanju Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr, koji je naišao na toplu dobrodošlicu poduzetnica diljem Hrvatske. Osim početka rada Virtualnog ženskog poduzetničkog centra organizirat ćemo prvi Kongres samozaposlenih žena poduzetnica 08. ožujka 2016. g u Zagrebu. Hrvatske poduzetnice su rastuća, sve učinkovitija, razvojna snaga hrvatskog gospodarstva, koja zaslužuje više pozornosti i potpore od sadašnje – ocijenila je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

19. travanj 2024 12:11