Poslovna scena
StoryEditor

Poduzetnički prioriteti za 2014. – Godina lova na nova tržišta

09. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Poduzetnici su napokon postali svjesni da je osvajanje novih tržišta ključ uspjeha. Uostalom, upravo smo ušli u prvu godinu u kojoj ‘Hrvatske više nema‘. Iz recesije prvi izlaze upravo oni koji su to već shvatili.

Koji su prioriteti domaćih poduzetnika sada kada smo uključeni na jedinstveno tržište od pola milijarde ljudi pročitajte u temi broja novog Lidera iz pera Matilde Bačelić i Jasmine Trstenjak.

Iako službena statistika u studenome bilježi godišnji rast cijena od 0,4 posto, trgovci računaju da su maloprodajne cijene u prosincu pale za čak tri posto! Počeo je pravi rat cijenama o čemu u tekstu o nadolazećoj, a zapravo već aktualnoj deflaciji piše Gordana Gelenčer.

I Grad Zagreb i država ove godine najavljuju početak prodaje prostora u svojem vlasništvu, no takve najave zakupci slušaju već desetak godina. Misle li ovaj puta ozbiljno piše Darija Tabulov-Truta.

U novom broju Lidera možete čitati i o tvrtki Čakovečki mlinovi, koju već zovu međimurskim ‘malim Agrokorom‘, kako velike hrvatske tvrtke osnivaju privatne ‘cloudove‘ dok su male još uvijek skeptične, kao i o tome kako je Latvija, nova članica eurozone, preokrenula nedavne loše trendove u strelovit rast tijekom protekle godine.

>>>Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

20. travanj 2024 17:10