Poslovna scena
StoryEditor

Pokreće se proizvodnja u TLM-u, ali i predstečajna nagodba

11. Ožujak 2015.

Ruski poduzetnik Igor Shamis, novi vlasnik Tvornice valjanih proizvoda (TVP) i Tvornice prešanih proizvoda (TPP) nastalih razgradnjom šibenskog TLM-a, ovih dana u Šibeniku obavlja dubinsko snimanje stanja u tim tvornicama

Kako se doznaje od predstavnika sindikata, Shamis je financirao nabavu 660 tona sirovine neophodne za nastavak proizvodnje u TLM-ovim pogonima. Nakon višemjesečne proizvodne stagnacije, valjaonice od jučer rade pojačanim kapacitetom te bi puni kapacitet trebale dosegnuti do početka travnja.

Proizvodnja će uskoro biti pokrenuta i u prešaonici, čiji su radnici bili više od dva mjeseca na prisilnom godišnjem odmoru, a pogon ugašen prema naputku bivšeg vlasnika, makedonskog poduzetnika Marka Pejčinoskog.

Shamis je, kako se neslužbeno doznaje, angažirao revizorsku kuću koja bi trebala dati presjek stanja u tvornicama. Kako je potvrđeno iz Uprave, jučer je predan zahtjev za pokretanje postupka predstečajne nagodbe za TVP, a prema najavama, danas bi takav zahtjev trebao biti predan za TPP, čime bi se riješio problem milijunskih dugova nagomilanih tijekom posljednjih godina.

Shamis je vlasnik United Groupa, tvrtke sa sjedištem u Luksemburgu. Nedavno je od Pejčinoskog i njegove tvrtke Euris kupio u TVP-u oko 90 posto udjela, u TPP-u oko 75 posto, a u Adrialu više od 40 posto udjela.

28. travanj 2024 19:25