Poslovna scena
StoryEditor

Poljski GTC prodao osječki Avenue Mall i smanjio gubitak u odnosu na lani

21. Kolovoz 2015.

Poljska kompanija za razvoj nekretnina GTC zaključila je drugo tromjesečje s osjetno manjim neto gubitkom nego u istom razdoblju lani, a među rezultatima izdvajaju prodaju netemeljne imovine, uključujući osječki Avenue Mall.

GTC je u Hrvatskoj vlasnik zagrebačkog Avenue Malla i Avenue Mall Centra. U drugom su tromjesečju prodali Avenue Mall u Osijeku u sklopu ranije najavljene prodaje netemljene imovine radi preusmjeravanja fokusa na glavne gradove. U poslovnom izvješću objavljenom u četvrtak ne navodi se kupac ni cijena po kojoj je prodan osječki Avenue Mall, uz napomenu tek da je netemljna imovina "prodana po knjigovodstvenoj vrijednosti".

U razdoblju od travnja do lipnja prihodi od najma i usluga kliznuli su 3,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani i iznosili su 26 milijuna eura, što u kompaniji tumače u prvom redu prodajom Kazimierz Office Centera u Gallerije Buzau za 42 miijuna eura. Kompanija je drugo tromjesečje zaključila s neto gubitkom od dva milijuna eura, nakon što je prethodno tromjesečje ostvarila neto dobit od 8,3 milijuna eura. U prošlogodišnjem drugom tromjesečju poslovali su s neto gubitkom od 70 milijuna eura.

U odnosu na prošlu godinu znatno je smanjen gubitak povezan s prilagodbom vrijednosti imovine i s otpisima, s prošlogodišnjih 65 milijuna na samo milijun eura u drugom ovogodišnjem tromjesečju. Marža na aktivnosti najma poboljšana je za dva postotna boda na godišnjoj razini i iznosila je 77 posto, navodi se u izvješću.

U lipnju je na izvanrednoj skupštini dioničara donesena odluka o dokapitalizaciji putem izdanja novih dionica u iznosu do 14 milijuna zlota (3,3 milijuna eura). Dokapitalizacija će biti provedena u trećem tromjesečju

28. travanj 2024 17:00