Poslovna scena
StoryEditor

Porezni nadzor - 11 zapovijedi: kako u tvrtki dočekati poreznike

20. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Kako se pripremiti za inspekcijski nadzor važno je pitanje za svakog poduzetnika. Pogotovu kad je državna blagajna prazna pa država cijedi svaku lipu i poreznik ‘mora nešto pronaći’.

Naravno, porez se mora platiti, ali u praksi postoji niz različitih tumačenja pojedinih situacija. Stoga u novom broju Lidera iz pera Edisa Felića posebno navodimo savjete stručnjaka o tome kako se ponašati kad poreznik dođe u tvrtku.

Ulazak u EU mijenja poljoprivredne navike. Otkupna cijena pšenice formira se na tržištu – kako Hrvatske tako i okolnih država. U Hrvatskoj je cijena 1,05 kuna po kilogramu, u Mađarskoj bar 1,20, u Sloveniji 1,40, a u biH 1,45 kuna po kilogramu. I mali proizvođači postali su svjesni te razlike, pa se počinju udruživati radi lakšeg izvoza iako, naravno, ima i onih koji bi radije cijenu pšenice formirali traktorskim blokadama. Više o novim vjetrovima u domaćoj poljoprivredi pročitajte u tekstu Matilde Bačelić.

Nema ih mnogo, ali u Hrvatskoj ipak postoje tvrtke koje su lani otvorile više od stotinu novih radnih mjesta. Na popisu tisuću najvećih tvrtki u prošloj godini takvih smo pronašli devetnaest, od kojih čak deset do lazi iz trgovine. O kojim je tvrtkama riječ pročitajte u tekstu Alana Edera.

U novom broju Lidera možete čitati i o tome kako Kata Barišić, suvlasnica portala Pokloni me, osmišljava personalizirane i originalne nematerijalne darove, kao i o novom nogometnom brandu, brazilskom Neymaru, koji bi nakon godina dominacije Ronalda i Messija mogao predstavljati toliko očekivano svježe lice u najpopularnijem sportu.

Donosimo i priču o tome kako je jedna aplikacija, sve popularniji Uber, izazvala prosvjede taksista širom svijeta, kao i detaljan izvještaj s ovotjedne Liderove konferencije o energetici.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

25. travanj 2024 07:51