Poslovna scena
StoryEditor

Poslovna inteligencija i TVZ organiziraju Big Data Summer School

08. Lipanj 2016.

Od 4. do 8. srpnja Poslovna inteligencija i Tehničko Veleučilište u Zagrebu po prvi puta organiziraju Big Data Summer School koja je namijenjena studentima, ali i svima koji žele naučiti i praktično testirati Big Data koncept i tehnologije te steći dublje praktično znanje iz tog područja. Big Data ljetna škola osmišljena je kao idealna kombinacija teorije i prakse, a bazira se na prijenosu znanja kroz 4 osnovna stupa: upoznavanje s Big Data konceptima, načinima razmišljanja (socio-tehnološki, big data architect / data scientist) koje će se upotpuniti s praktičnim dijelom, te follow up u sklopu kojeg će se polaznicima distribuirati materijali i korisni linkovi za daljnja istraživanja tog područja. Sudionici će se upoznati s najboljim praksama i studijama slučaja na koje će se nadovezati praktične vježbe koje uključuju Hadoop HDFS, Hive, Sqoop, Hue, Solr, Cloudera, Spark, R te mnoge druge tehnologije.

Kako je škola namijenjena i inozemnim polaznicima, nastava će se održavati na engleskom jeziku u prostorijama Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, a vodit će je renomirani stručnjaci iz područja Big Data tehnologija, među kojima su direktor Inovacija i Razvoja Poslovne inteligencije Marko Štajcer, Sergej Lugović, profesor s TVZ-a i istraživač Big data područja, novinar Hrvoje Appelt, viša konzultantica Poslovne inteligencije za prediktivnu analitiku Lada Banić, te Hrvoje Gabelica, stručnjak za vizualizacije i Tableau u Poslovnoj inteligenciji.

Nastava će se održavati prema pažljivo odabranom petodnevnom programu koji uključuje poslovni Big Data aspekt (način razmišljanja, Big data izazovi, prepoznavanje potreba i definiranje zahtjeva),  Big Data koncept i dizajn (prikupljanje podataka, dizajn sustava, upravljanje i praćenje Big Data okruženja), Big Data arhitekturu (baziranu na različitim Hadoop komponentama, najbolje prakse u konfiguriranju i pripremi podataka za analize), Big Data analitiku te kako strojno učenje i napredne vizualizacije podataka mogu dodatno unaprijediti Big Data analize.

19. travanj 2024 13:59