Poslovna scena
StoryEditor

Poslovna žena godine iz 2013. glavna direktorica Coca Cole Hrvatska

19. Kolovoz 2015.
Piše:
lider.media

Glavna direktorica Coca-Cole HBC Hrvatska od 1. kolovoza je Maria Anargyrou-Nikolić koja će bit zadužena za nadzor nad poslovanjem u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

Na tu je poziciju došla s mjesta direktorice Odjela za komercijalne poslove u Coca-Coli HBC Srbija i Crna Gora na kojemu je bila od 2013., dok je prije toga radila je na mjestu direktorice marketinga za područje Grčke i Balkana u tvrtki Nestle Ice Cream, izvijestili su iz Coca Cole. Prema izvješću iz te tvrtke, za njezina je mandata Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora ostvarila rast bruto prihoda kao i rast u svim kategorijama proizvoda te učvrstila vodeće mjesto na tim tržištima. 

- Hrvatska je razvijeno tržište, zahtjevno i s mnoštvom izazova, no sigurna sam da ćemo svojom neprekidnom predanošću održivomu razvoju i rastu nastaviti i dalje nizati uspjehe. Kao jedan od vodećih poslodavaca, nastavit ćemo njegovati radno okruženje otvoreno svima, bez obzira na različitosti te postavljati i podizati standarde u području društveno odgovornog i održivoga poslovanja, istaknula je Maria Anargyrou-Nikolić u povodu preuzimanja nove dužnosti. 

Dobitnica je nagrade "Poslovna žena godine" koju joj je 2013. dodijelio Klub ekonomskih novinara Srbije za inovativnost u marketingu.

U svojoj je karijeri Grkinja Anargyrou-Nikolić radila i na vodećim pozicijama iz područja marketinga u nekoliko grčkih i međunarodnih tvrtki. Diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu Piraeus u Grčkoj te završila MBA (opći poslijediplomski studij menadžmenta) na Atenskom laboratoriju poslovne administracije.

02. svibanj 2024 06:12